Genderful World - expo in de media

Anderen over de expo

De expo What a Genderful World staat volop in de belangstelling. Check hieronder wat bezoekers ervan vonden en een overzicht van de media-aandacht.

De Volkskrant

Thorn Vineyard is één van de gezichten van de expo en leidde de Volkskrant rond. Te zien op de foto: Thorn in de ‘Borstenballenbak’ (‘De zee van objectivering’) van That Lady Thing. Fotografie door Els Zweerink. Lees het artikel.

Thorn in de ‘Borstenballenbak’ (‘De zee van objectivering’) van That Lady Thing

Maand van de Geschiedenis

Setting: zoon en moeder zitten met elkaar aan de keukentafel. Zoon scrolt online en stuit op de Maand van de Geschiedenis. Zoon: Oh wat erg, check die site van de Maand van de Geschiedenis. Het thema is ‘’Zij/Hij’’ en dan hebben ze als statement ‘’Zij’’ voorop gezet in plaats van ‘’Hij”. De vrouw voor de man. Nou, hoe vooruitstrevend! Lees meer.

Maand van de geschiedenis

Volkskrant Vlog door Lisa Koetsenruijter

Lisa duikt in de wereld van gender en de borstenballenbak. Taal, opvoeding, kleding, macht: superveel dingen in de maatschappij hebben te maken met gender. In het Tropenmuseum duikt V-vlogger Lisa in de wereld van gender en ontdekt hoe mannelijkheid en vrouwelijkheid over de wereld verschilt. Bekijk de video.

Volkskrant Vlog

Vice.nl

Vice.nl dook voor ons in de wereld van gender en schreef in het kader van onze nieuwe expo What a Genderful World een verdiepend artikel: Op het eiland Samoa kun je naast man of vrouw ook een gefeminiseerde man zijnLees het artikel.

Vice.nl

Wonu bij NH radio

NH Radio

Aphrodite draagt een vaginabroek

Interview | Carly Everaert, kostuumontwerper Zaterdag gaat ‘Trojan wars’ in première, een marathonbewerking van de Ilias door het Haagse jeugdtheatergezelschap HNTjong. Scenograaf Carly Everaert nam de Herculestaak op zich om de honderden kostuums te ontwerpen. Lees het artikel.

Gender | NRC