Over het Wereldmuseum Amsterdam

Over Wereldmuseum Amsterdam

Een museum over wereldculturen

Wereldmuseum Amsterdam is een museum over wereldculturen, gevestigd in een van de mooiste museumgebouwen van Nederland. Het indrukwekkende rijksmonument gelegen aan het Oosterpark, in het hart van Amsterdam Oost, dateert uit 1926. 

De imposante centrale Lichthal biedt een weids uitzicht op wat het museum te bieden heeft: een omvangrijke vaste tentoonstelling en regelmatig wisselende exposities waarbij de objecten stuk voor stuk een menselijk verhaal vertellen. Verhalen over universele menselijke thema’s zoals rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten. Ze maken nieuwsgierig naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is. In het Wereldmuseum Amsterdam ontdek je dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn: mens.

Algemene voorwaarden & Privacy statement

Als museum over mensen hechten wij veel waarde aan jouw privacy, gemak en veiligheid tijdens een bezoek. Lees in het privacy statement hoe je gegevens verwerkt worden en bekijk de algemene voorwaarden

Met de opening van de vaste tentoonstelling Things That Matter in 2018 heeft het Wereldmuseum Amsterdam de geografische indeling losgelaten en verlegt het de focus naar universele thema’s die mensen wereldwijd verbinden. Hierin spelen actuele maatschappelijke onderwerpen zoals migratie en afkomst een prominente rol. Geëngageerde tentoonstellingen als Heden van het Slavernijverleden en Verlangen naar Mekka zorgden samen met grote publiekstrekkers als What a Genderful World, de vele actuele publieksprogramma’s en het succesvolle Wereldmuseum Junior voor jaarlijks groeiende bezoekcijfers.

Wereldmuseum Junior

Wereldmuseum Junior is het kindermuseum van het Wereldmuseum Amsterdam en het oudste kindermuseum van Nederland. Als je Wereldmuseum Junior binnenstapt, stap je in een andere wereld. 

Wereldmuseum Junior staat bekend om het aansprekende museumconcept (zien, aanraken, beleven en meedoen) en heeft als algemene doelstelling het stimuleren van een open blik op de wereld.

Lees meer over Wereldmuseum Junior >