Maak je druk t-shirt
27 juli 2022

Workshop | Workshop: Talking T-shirts met Kevin van Braak

Waar sta jij voor? Waar sta jij tegen op?

In de tentoonstelling Onze koloniale erfenis kun je zien dat creatief verzet helpt. Dat kun jij ook! meld je aan en volg de kunstenaarsworkshop van Kevin van Braak voor inspiratie.

Zondag 24 juli en woensdag 27 juli Tijd: 14:00 uur - 15:30 uur

Hoe maak jij je mening in één klap duidelijk? 

Met een T-shirt natuurlijk! Daarmee draag je als een bewegend praatstuk je eigen boodschap uit. In Indonesië is T-shirts maken met een persoonlijke boodschap heel gebruikelijk onder kunstenaars. Kevin van Braak komt daar vaak bij zijn familie en heeft er veel contact met plaatselijke kunstenaars. Van hen leert hij hoe zij zich creatief uitdrukken, met gedrukte symbolen, tekst en naald & draad. Tijdens deze workshops creëer je met Kevin jouw eigen T-shirt over een onderwerp waar jij je druk over maakt.

Over Kevin van Braak 

In zijn eigen werk richt Kevin van Braak zich op politieke en historische structuren van macht. Hoe kun je die herkennen in beelden, gebouwen en relaties tussen mensen? Kevin maakt performances, sculpturen en installaties, zoals deze MAAK JE DRUK-zomerinstallatie bij Onze koloniale erfenis, hier in de Lichthal van het Tropenmuseum.