Kruik in vorm van uil Inventarisnummer : RV-1403-1549

Geloofscadeaus

Geschenken geven aan mensen die overleden zijn: dat gebeurt op veel plekken in de wereld waar mensen geloven dat hun dierbaren verder leven in het hiernamaals. Je wilt zo laten zien dat je deze mensen niet vergeet. Dat je ze dankbaar bent en hoopt dat zij je helpen als je dat nodig hebt.

Offers en voorouderverering

Veel  gelovigen  geven cadeaus aan goden. Omdat je  goden  om hulp vraagt bijvoorbeeld,  of hen wilt  bedanken.  Maar ook  omdat je  hoopt zo een goed leven in het hiernamaals  te verdienen.   

Geven aan mensen omdat je iets goeds  wilt doen of omdat je je verplicht voelt, is voor veel gelovigen belangrijk.  Soms wordt er  van  je geloof gevraagd om een deel van je bezit met anderen te delen.  

Op veel plekken in de wereld geloven mensen dat overleden familieleden  verder  leven in het hiernamaals  en  dat  je door ze te vereren goed voor ze zorgt. 

Ook kun je  deze  voorouders om hulp  vragen. Dat doe je door  ze cadeaus, offers, zoals eten en bloemen  te geven. Die zet je dan  bijvoorbeeld op een plankje aan de muur, of op een uitgebreid altaar. Je voorouders zorgen  op hun beurt voor jou.   

Kruik in vorm van uil Inventarisnummer : RV-1403-1549
Kruik in vorm van uil Inventarisnummer : RV-1403-1549