Wereldmuseum, entreegebied, balie, veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Antwoord op veelgestelde vragen

Hier vind je de antwoorden op vragen die ons regelmatig bereiken. Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel hem dan via het contactformulier.

Wat zijn de openingstijden van Wereldmuseum Amsterdam?

Het museum is dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Tijdens schoolvakanties en op sommige feestdagen zijn wij ook op maandag geopend. 

Kijk voor meer informatie bij openingstijden en entreeprijzen.

Kan ik mijn gekochte tickets omzetten naar een andere dag?

Kun je helaas toch niet komen op de dag waar je tickets voor hebt gekocht? Stuur een mailtje naar info@wereldmuseum.nl en we helpen je graag met het verplaatsen naar een andere dag. Houd er rekening mee dat er geen geld teruggestort wordt voor reeds gekochte tickets.

Hoelang doe ik ongeveer over een museumbezoek?

We merken dat de meeste mensen na drie uur vol zitten qua informatie-opname en liever nog een keer terugkomen. Als je een van de losse tentoonstellingen bezoekt, ben je meestal een half uur tot een uur bezig. Dit is natuurlijk afhankelijk van of je bijvoorbeeld alles leest e.d.

Is Wereldmuseum Amsterdam makkelijk bereikbaar?

Wereldmuseum Amsterdam is prima bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Zie hieronder de mogelijkheden:

  • Vanaf Centraal Station: tram 14 (halte Alexanderplein)
  • Vanaf Sloterdijk / Leidseplein: tram 19 (halte Eerste van Swindenstraat)
  • Vanaf Muiderpoortstation: tram 3 (halte Linnaeusstraat)
  • Vanaf het Leidseplein: tram 7 (halte Alexanderplein),
  • Vanaf Station Lelylaan / Leidseplein: tram 1 (halte Linnaeusstraat)
  • Vanaf het water: Canal Bus en Artis Expressboot

Of bekijk de volledige OV-info en routebeschrijving.

 

Kun je bij Wereldmuseum Amsterdam parkeren?

Naast het museum, bij Mobypark, is gelegenheid om tegen betaling te parkeren, maar er is slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar. Gemakkelijker is om bij QPark Oostpoort te parkeren. Dat is op slechts 10 minuten loopafstand van het museum. 

Voor mindervaliden zijn twee parkeerplaatsen beschikbaar op het parkeerterrein van het naastgelegen Amsterdam Tropen Hotel. Je kunt op vertoon van je invalidenkaart gebruik maken van deze parkeerplaatsen. Reserveren is niet nodig.

Bekijk ook de volledige OV-info en routebeschrijving.

Welke tentoonstellingen zijn er op dit moment?

Een overzicht van de actuele (en komende) tentoonstellingen vind je in de Zien en Doen agenda.

Mag ik fotograferen in het museum?

Fotograferen is toegestaan zonder het gebruik van een flits of statief en alleen voor niet-commerciële doeleinden. Voor commerciële fotografie dien je contact op te nemen met de afdeling PR.

Is het mogelijk om een (trouw) fotoshoot te organiseren of een video te maken in het Wereldmuseum Amsterdam?

Wekelijks krijgen wij hiervoor meerdere aanvragen. Helaas hebben we geen capaciteit om dit te begeleiden en is dit daarom niet mogelijk.

Is het museum toegankelijk voor mensen met een rolstoel, rollator of scootmobiel?

Het museum is goed toegankelijk voor bezoekers die gebruikmaken van een rolstoel of rollator. De verschillende verdiepingen zijn per lift bereikbaar. We beschikken over een beperkt aantal rolstoelen, waar vrij gebruik van kan worden gemaakt. Wanneer je niet in de gelegenheid bent om het museum zelfstandig te bezoeken, bieden wij degene die je begeleidt gratis museumentree aan.

Het is helaas niet mogelijk het museum te bezoeken in een scootmobiel.

Voor mindervaliden zijn twee parkeerplaatsen beschikbaar op het parkeerterrein van het naastgelegen Amsterdam Tropen Hotel. Op vertoon van uw invalidenkaart maakt u gratis gebruik van deze parkeerplaatsen. Reserveren is niet nodig.

Lees hier meer over de toegankelijkheid van het museum. 

Mag ik mijn hond meenemen naar het museum?

Het meenemen van honden en overige (huis)dieren is niet toegestaan, met uitzondering van een assistentie-hond (SOHO-hond) of blindengeleidehond, mits deze is aangelijnd.

Worden er rondleidingen gegeven in het museum?

Je kunt een groepsrondleiding boeken door het museum. Kijk hier voor meer informatie over te boeken rondleidingen.

Hoe blijf ik op de hoogte van activiteiten, tentoonstellingen en leuke nieuwtjes?

Door je te abonneren op onze maandelijkse digitale nieuwsbrief en/of ons te volgen op Facebook, X (Twitter) of Instagram

Kan ik de museumcollectie digitaal bekijken?

Op onze online collectiesite kun je naast het overgrote deel van onze voorwerpen ook onze fotocollectie en meest recente aanwinsten bekijken. Je kunt er zoeken op 'nu te zien', cultuur, herkomstgebied en eerdere tentoonstellingen. 

Het Wereldmuseum Amsterdam vormt samen met het Wereldmuseum Leiden en het Wereldmuseum Berg en Dal, het Nationaal Museum van Wereldculturen. Sinds 2017 werkt het Nationaal Museum van Wereldculturen nauw samen met het Wereldmuseum in Rotterdam. Op onze collectiesite kun je daarom ook de collecties van deze drie musea bekijken. 

Hoe kom ik aan persinformatie?

Alle persgerelateerde informatie is te vinden op de Persinformatie-pagina. Voor overige persvragen kun je contact met ons opnemen via pers@wereldmuseum.nl

Waar kan ik vacatures vinden?

Alle vacatures staan op de vacaturepagina. Hier vind je ook informatie over de mogelijkheid om stage te lopen of om op vrijwillige basis in het museum aan de slag te gaan. 

Kan ik een voorwerp laten taxeren?

Nee, het Wereldmuseum Amsterdam taxeert geen objecten. Hiervoor kun je terecht bij een veilinghuis of erkende taxateur in jouw regio.

Kan ik bij het Wereldmuseum Amsterdam terecht voor vaccinaties, medicijnen of medisch advies over tropische landen?

Het Wereldmuseum Amsterdam verzorgt geen vaccinaties en geeft ook geen medisch advies over vaccinaties. Je kunt hiervoor terecht bij:

Kan ik bij het Wereldmuseum Amsterdam terecht voor genealogisch onderzoek?

Het Wereldmuseum Amsterdam doet geen genealogisch onderzoek. Je kunt daarvoor terecht bij:

Is er een audiotour beschikbaar?

Ja, er is een audiotour. Met de audiotour krijg je meer informatie en achtergrondverhalen bij de tentoonstellingen Onze Koloniale Erfenis en Things That Matter. De audiotour is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Nederlandse Gebarentaal en is ook beschikbaar in een versie voor mensen die blind of slechtziend zijn. Kijk voor meer informatie op de pagina van de audiotour.