Gebarentaal

Toegankelijkheid

Wereldmuseum Amsterdam is er voor iedereen. 

Het gebouw

Het museum beschikt over een lift en invalidentoilet.

Parkeren

Voor mindervaliden zijn twee parkeerplaatsen beschikbaar op het parkeerterrein van het naastgelegen Amsterdam Tropen Hotel. Op vertoon van een gehandicaptenparkeerkaart maak je gratis gebruik van deze parkeerplaatsen. Reserveren is niet nodig.

Rolstoel & scootmobiel

Wereldmuseum Amsterdam is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn geen drempels en de lift brengt je naar alle verdiepingen. Het museum heeft ook enkele duwrolstoelen ter beschikking.

Het restaurant van het KIT (Koninklijk Instituut voor de Tropen) is vanuit het museum drempelloos toegankelijk. De scharnierende toegangsdeur dient handmatig te worden geopend.

Het is helaas niet mogelijk om het museum met een scootmobiel te bezoeken.

Meer specifieke informatie over de toegankelijkheid van het gebouw en de voorzieningen zijn te vinden op de website van DUX

Begeleiderstoegang

Er kan één begeleider gratis met je mee naar het museum. Kies bij het online reserveren van je ticket 'ik heb een geldig ticket of kortingsbon'. Hiermee kan je begeleider naar binnen. Voor jezelf koop je een regulier ticket.

Hulphonden

Het meenemen van honden en overige (huis)dieren is niet toegestaan in het museum, met uitzondering van een assistentie-hond (SOHO-hond) of blindengeleidehond, mits deze aangelijnd is.

Blinden en slechtzienden

Voor mensen die blind of slechtziend zijn, én hun ziende vrienden, familie en begeleiders biedt Wereldmuseum Amsterdam een interactief programma aan.

Lees meer over het programma voor blinden en slechtzienden

Nederlandse Gebarentaal en International Sign

Voor mensen die doof of slechthorend zijn, biedt Wereldmuseum Amsterdam programma’s in Nederlandse gebarentaal of International Sign aan.

Lees meer over Nederlandse Gebarentaal in het Wereldmuseum Amsterdam

Wereldmuseum Amsterdam werkt samen met Musea in Gebaren, een initiatief van Stichting IN Gebaren. Musea in Gebaren zet zich in voor toegankelijke kunst en cultuur voor doven en slechthorenden. Bezoek de website voor meer informatie: https://ingebaren.nl/doe-mee-in-gebaren/musea-in-gebaren/

WMA keurmerk

Rondleidingen op maat

Bespreek de mogelijkheden voor een rondleiding op maat via reserveringen-amsterdam@wereldmuseum.nl of telefonisch via 088 - 0042 840, maandag t/m vrijdag, 10.00 - 17.00 uur.

Digitale uitje - VindiQu

Met VindiQu is het mogelijk om ook digitaal het museum te bezoeken. VindiQu is hét platform waar mensen met een zorgbehoefte een uniek digitaal uitje gaan beleven. VindiQu brengt het uitje naar de zorginstelling via een live videoverbinding met persoonlijke interactie van onze museumdocent. Voor meer informatie en het maken van reserveringen neem contact met VindiQu: VindiQu | Samen erop uit