Toegankelijkheid

Toegankelijkheid

Wereldmuseum Amsterdam is er voor iedereen

Lees hier alles over de toegankelijkheid van Wereldmuseum Amsterdam.

Algemene voorzieningen

Aanwezig, beschikbaar of toegestaan

  • Assistentiehond toegestaan
  • Persoonlijke assistent
  • Zintuigelijke beleving
  • Toegankelijk gebouw
  • Rustplekken

Extra uitleg

Het meenemen van honden en overige (huis)dieren is niet toegestaan in het museum, met uitzondering van een assistentie-hond (SOHO-hond) of blindengeleidehond, mits deze aangelijnd is. Er kan één begeleider of persoonlijke assistent gratis met je mee naar het museum. Kies bij het online reserveren van je ticket 'ik heb een geldig ticket of kortingsbon'. Hiermee kan je begeleider naar binnen. Voor jezelf koop je een regulier ticket. Er zijn in het museum geen begeleiders aanwezig. Er is een rustplek in de centrale hal. Deze is niet prikkelarm. En er zijn draagbare krukjes aanwezig die mee de tentoonstellingen in kunnen.

Voorzieningen voor mensen die minder mobiel zijn

Aanwezig, beschikbaar of toegestaan

  • Trappen met leuning
  • Toegankelijke lift
  • Toegang zonder drempels en treden worden overbrugd door een hellend vlak
  • Drempelloos gebouw en doorgangen zijn voldoende breed
  • Rolstoelvriendelijk toilet

Extra uitleg

De lift is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, maar helaas past hier geen scootmobiel in. Het is hierdoor helaas niet mogelijk om het museum met een scootmobiel te bezoeken. Voor mindervaliden zijn twee parkeerplaatsen beschikbaar op het parkeerterrein van het naastgelegen Amsterdam Tropen Hotel. Op vertoon van een gehandicaptenparkeerkaart maak je gratis gebruik van deze parkeerplaatsen. Reserveren is niet nodig. Het museum heeft ook enkele duwrolstoelen ter beschikking. Raad van de Raaf is deels toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De tweede verdieping is helaas niet toegankelijk met een rolstoel. De begane grond is wel bereikbaar met een rolstoel. Niet alle activiteiten zijn toegankelijk maar onze medewerkers staan voor je klaar om er een fijn bezoek van te maken.

Voorzieningen voor mensen die blind of slechtziend zijn

Aanwezig, beschikbaar of toegestaan

  • Beeldbeschrijving

Extra uitleg

Voor mensen die blind of slechtziend zijn, én hun ziende vrienden, familie en begeleiders biedt Wereldmuseum Amsterdam een interactief programma aan. De tentoonstelling 'Onze koloniale erfenis' is toegankelijk gemaakt voor blinden en slechtzienden. In deze audiotour word je door de tentoonstelling meegenomen aan de hand van beeldbeschrijvingen en verschillende voelobjecten, zoals een reliëftekening. De audiotour is alleen onder begeleiding toegankelijk, omdat alles met QR codes of leendevice te bedienen is.

Niet aanwezig, beschikbaar of toegestaan

  • Mobiele pin
  • Geleidelijnen en vloermarkeringen
  • Toegankelijke afdruk (18 pt. of groter)
  • Materiaal in braille

Wereldmuseum Amsterdam werkt samen met Musea in Gebaren, een initiatief van Stichting IN Gebaren. Musea in Gebaren zet zich in voor toegankelijke kunst en cultuur voor doven en slechthorenden. Bezoek de website voor meer informatie.

WMA toegankelijk

Rondleidingen op maat

Bespreek de mogelijkheden voor een rondleiding op maat via reserveringen-amsterdam@wereldmuseum.nl of telefonisch via 088 - 0042 840, maandag t/m vrijdag, 10.00 - 17.00 uur.

Audiotour door het museum

Met de audiotour krijg je meer informatie en achtergrondverhalen bij de tentoonstellingen Onze Koloniale Erfenis en Things That Matter. De audiotour is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Nederlandse Gebarentaal en is ook beschikbaar in een versie voor mensen die blind of slechtziend zijn. Kijk voor meer informatie op de pagina van de audiotour.

Video Uit in Amsterdam

Bekijk hier een video van Uit in Amsterdam over de toegankelijhkheid van verschillende Amsterdamse musea. Eva, Erik, Jess en Thijmen nemen je mee op hun bezoek aan verschillende musea in de stad. Vanaf 1 minuut en 2 seconden vertelt Thijmen over zijn ervaring in Wereldmuseum Amsterdam.