Ritueel

Agenda Buurtsalon

In gesprek

In Mijn Ritueel nodigen we wetenschappers, creatieven en ervaringsdeskundigen uit om in gesprek te gaan over rituelen die hen raken, inspireren en (kritisch) aan het denken zetten. Hou deze pagina in de gaten voor het programma. 

Wat is er al geweest?

Vrijdag 26 juli: Buurtborrel met live muziek en open mic.

Muziek en Gedichten met Runny Margarita

Kom luisteren naar de muziek en gedichten van buurtbewoner Runny Margarita en zijn mede muzikanten. Wil je zelf ook een gedicht delen, dan kan dat onder hun muzikale begeleiding! Runny zal daarnaast boeken en schilderijen meenemen die in de ruimte te bekijken zullen zijn. Het wordt een mooie en gezellige middag!

De op Curaçao geboren Runny Margarita kwam op jonge leeftijd in de kerk in aanraking met muziek. In 1972 kwam hij naar Nederland. De multidisciplinaire kunstenaar stond daarna op verschillende podia. Aanvankelijk met Salsa muziek maar enkele jaren geleden heeft Runny de overstap gemaakt naar de Caribbean Jazz.

"Muziek, dans, zang en voordracht zijn kunstuitingen die mij houvast geven/bieden in mijn drukke bestaan. Deze rituelen vormen samen een verbindingsmechanisme die mij en mijn omgeving gelukkig maken."

Zaterdag 6 juli 
CREATIEVE KOTO-MAAK WORKSHOP

Docente Rinia Overman werkt al decennia op verschillende manieren met de koto en nodigt jou uit om van haar en van elkaar te leren over dit bijzondere kostuum. Als koto expert geeft Rinia al jaren naailessen en maakt zij prachtige koto’s in opdracht. Ook bereid zij elk jaar een groep jonge meiden voor op de Little Miss Kwaku verkiezing. Zij leert deze jonge generatie over het dragen van de koto en alle gebruiken die daarbij komen kijken. Op 6 juli zal zij met assistentie van antropologe en maker, Ella Broek, deze middag vullende workshop verzorgen. Tijdens deze workshop kun je een begin maken aan je eigen koto, verder werken aan een koto-project waar je al mee bezig bent of vanuit verschillende plooitechnieken leren hoe je volume aan kunt brengen in een koto.

Naaimachines, fournituren en een kleine selectie basisstoffen zijn aanwezig, maar neem vooral zelf de stof mee waar je graag mee wilt werken.

Woensdag 5 juni
Suikerfeest op de 1e van Swinden

Wat is jouw Suikerfeestverhaal? Kom op 5 juni langs in het pop-up museum Mijn Ritueel en ontmoet conservator Erdogan Aykaç die je alles kan vertellen over de Turkije en Midden-Oosten collectie van het Tropenmuseum. Samen gaan we in gesprek en delen Suikerfeestverhalen met elkaar. Wij zorgen voor de zoete hapjes. Tot dan en Eid Mubarak!

Wanneer: woensdag 5 juni 2019, 15.00 - 17.30 uur
Waar: Buurtsalon, 1e van Swindenstraat 469
Toegang: gratis
Reserveren: niet nodig, maar mag wel via mijnritueel@wereldculturen.nl