Sabi Suriname in de media

Sabi Suriname in de media

Sabi Suriname staat volop in de belangstelling bij de pers. Hieronder een overzicht van de media aandacht:

Radio 4

Iedere week op zondag is er bij De Ochtend van 4 aandacht voor een bijzondere tentoonstelling. Deze week: Sabi Suriname, in het Tropenmuseum. Luister de uitzending van Radio 4 terug.

Radio 4 Sabi

Het Parool

Sabi Suriname

Na Ziezo Marokko krijgen kinderen bij Tropenmuseum Junior nu de kans om Suriname te leren kennen. Sabi Suriname gaat over Suriname, over de band met Nederland en de gedeelde koloniale geschiedenis. Je kunt boodschappen doen in de Surinaamse toko, het verhalenhuis Tori Oso en er is een feeststraat waar het altijd feest is.

Het Parool

Telegraaf Vrij

Ontdekkingsreis
Stukje Suriname in Amsterdam

Wat: Interactieve expositie
Waar: Tropenmuseum Junior

In het Tropenmuseum Junior gaat vandaag een nieuwe activiteit van start: Sabi Suriname, voor kinderen van 6 tot en met 13 jaar. Zij gaan op ontdekkingsreis naar Suriname. Net als De grote Suriname tentoonstelling in de Nieuwe Kerk in Amsterdam die vorige week opende, is deze expositie erop gericht meer kennis te brengen over de gedeelde geschiedenis van Nederland en Suriname. De jonge bezoekers varen mee op een pratende boot door de jungle, langs de bosapotheek, een verentooi en inheemse dierenbankjes. In de toko doen ze inkopen voor een Surinaams gerecht en in Studio Dansi leren ze van een instrument hoe ze muziek op de vloer kunnen maken.

Telegraaf Vrij

Museumtijdschrift

Aan Suriname zijn in Amsterdam een aantal tentoonstellingen gewijd, zo ook in het Tropenmuseum. In de nieuwe editie van Tropenmuseum junior maken kinderen van 6 t/m 13 jaar spelenderwijs kennis met de verhalen, geschiedenis en cultuur van Suriname. Daar kunnen kids meedoen aan een spel over inheemse dierenbankjes, muziek maken op de vloer en meevaren in een pratende boot. Naast een juniortour is er ook een familietour voor alle leeftijden. Lees meer.

Museumtijdschrift

Kidsproof

Onder het Tropenmuseum is een nieuwe ontdekking gedaan. Kom kijken naar de nieuwe tentoonstelling! Op verdieping min 7 in het Surinamedepot is een tot nu toe onbekende wereld ontdekt: de Wereld achter de Dingen. Een wereld vol pratende voorwerpen en activiteiten. Lees meer.

Kidsproof

Mama's Liefste

De herfstvakantie leent zich uitstekend voor een dagje naar het museum. Was een bezoekje aan het museum vroeger soms wat saai voor kinderen, nu zijn er veel tentoonstellingen speciaal ingericht voor kinderen. Eén van onze favoriete musea is dan ook het Tropenmuseum. Lees meer.

Mama's Liefste

Waterkant

Afgelopen donderdag opende Sabi Suriname de deuren in het Tropenmuseum voor kinderen en hun (groot)ouders. Leer Suriname kennen, dat is de boodschap van deze nieuwe editie van Tropenmuseum Junior dat al sinds 1975 als succesvol kindermuseum vele generaties heeft verwelkomd. Lees meer.

Waterkant

Meer van Mir

Ben je wel eens in het Tropenmuseum in Amsterdam geweest? Wij waren er vorig jaar voor het eerst met de kinderen en dat was een groot succes. De kinderen vonden het dan ook erg leuk dat ze afgelopen week weer naar Amsterdam mochten afreizen om het interactieve museum te bezoeken. Al helemaal omdat er een nieuwe tentoonstelling was en zij als eerste deze mochten bezoeken. Dan konden ze het aan de juf vertellen. Lees meer.

Meer van Mir

Oost Online

Tropenmuseum Junior kiest altijd voor een actueel onderwerp dat stimuleert tot een open blik op de wereld. Er wonen ruim drie generaties Surinamers in Nederland. Toch is er weinig kennis over dit land. Een bezoek aan Sabi Suriname geeft een beeld van onze gedeelde koloniale geschiedenis, van de Surinaamse cultuur in Nederland én van een land waar Nederlands wordt gesproken en waar de bevolking herkomst heeft in vier continenten. Lees meer. 

Oost Online

Mamakletst.nl

In het Tropenmuseum in Amsterdam kun je je kinderen laten kennismaken met Suriname, in de speciale Sabi Suriname tentoonstelling. Deze tentoonstelling is speciaal voor kinderen en is erg interactief. In de herfstvakantie gingen wij met de kinderen op uitnodiging naar het Tropenmuseum. Een onwijs leuke manier om de kinderen kennis te laten maken met het land Suriname. Maar wat vonden zij ervan? Lees meer.

Mamakletst.nl

Kiddowz.net

Een dagje naar het museum is al lang niet meer een saaie bezigheid. Tegenwoordig is (bijna) alles interactief en dus ook interessant voor kinderen. Wij mochten op uitnodiging een kijkje nemen in het Tropenmuseum, waar de tentoonstelling Sabi Suriname sinds kort te bezoeken is. Samen met de jongens en mijn moeder ging ik met de trein richting Amsterdam. Lees meer.

Kiddowz.net

Kidsweek

Op bezoek bij het Tropenmuseum

‘Wan no sabi kan tron wan sabi.’ Uh, wat? Het is een Surinaams spreekwoord en betekent letterlijk: ‘Een niet weetje wordt een wel weetje’. En dat is precies wat er bij de tentoonstelling Sabi Suriname gebeurt. Gelukkig heeft het testteam wel zin om iets te leren. Dus hup, op naar het Tropenmuseum in Suriname Amsterdam.

Kidsweek

Black Ladies Talk

Mirjam (30 jaar) en haar zoontje Christoph (4 jaar) bezoeken regelmatig musea. Voor Black Ladies Talk bezochten zij (@dekleineontdekker) de tentoonstelling ‘Sabi Suriname’ in het Tropenmuseum Junior. In deze blog vertelt zij je wat je kunt verwachten. Lees meer.

Black Ladies Talk

Parbode

Een Surinaams spreekwoord luidt: 'Wan no sabi kan tron wan sabi'. Letterlijk vertaald: 'Een niet weetje kan een wel weetje worden'. En dat is precies wat er in Sabi Suriname gebeurt, een tentoonstelling in het Amsterdamse Tropenmuseum Junior.

Parbode