Kids still
Inpakpapier ontworpen voor iedere gelegenheid!

Laat je helemaal inpakken

Bij de binnenkomst van de tentoonstelling Cadeau, Hoezo? stap je gelijk in een ingepakt spektakel. De ruimte is bedekt in een vrolijke, kleurrijke en feestelijke wandprint ontworpen door MAISON the FAUX in samenwerking met Carol Civre. MAISON the FAUX is een creatieve studio en modelabel uit Arnhem. In het ontwerp, wat ook terug is te zien in het campagnebeeld van Cadeau, hoezo? zie je verschillende inpakpapieren.

Happy Birthday

Happy birthday, wie kent het niet? Het lied is wereldwijd bekend! De melodie van "Happy Birthday to You" werd in 1893 door kleuterjuffrouwen Patty en Mildred Hill gecomponeerd als "Good morning to all". De combinatie met de tekst ontstond in 1912.

Happy Birthday

Chinese money envelope

Als je geld cadeau geeft, gebruik je daarvoor in de Chinese cultuur een rode envelop, hongbao. Rood is een gelukskleur. Je geeft de enveloppen vooral tijdens Chinees Nieuwjaar, maar bijvoorbeeld ook bij een bruiloft. Vaak staan er karakters op in goudkleur, met woorden zoals ‘geluk’ of ‘voorspoed’.

Chinese money

Piñata

Dit inpakpapier is afgeleid van het crêpe-papier dat vaak gebruikt wordt voor het maken van een piñata. Tegenwoordig zijn piñatas in Mexico een belangrijk onderdeel van verjaardagsfeestjes. Kinderen slaan om beurten de piñata tot het breekt en het snoep, fruit of andere verrassingen op de grond vallen.

Piñata

Tudung saji

Op dit inpakpapier staan allemaal kleurige deksels waarmee mensen in met name Maleisië en Indonesië eten afdekken. De gevlochten deksels, tudung saji, maken de presentatie van wat je aanbiedt extra aantrekkelijk. Het vlechten is een eeuwenoude techniek, maar tegenwoordig de deksels ook vaak van plastic gemaakt. Daardoor krijgen ze nog meer kleur.  

Tudung Saji

Woven Leaf

Als je iemand iets geeft, wil je dat mooi presenteren. In verschillende gebieden in Oceanië vlechten mensen daarvoor een mand van verse palmbladeren. Die ziet er frisgroen en glanzend uit. Mooi om iets te eten op te leggen. En zo kan iedereen het cadeau zien. Dan is het pas een écht cadeau. Wil je meer weten over waarom en hoe we cadeaus geven? In de tentoonstelling Cadeau, hoezo? kom je alles te weten over het geven en krijgen van cadeaus over de hele wereld.  

Woven Leaf
Cadeau Hoezo zaal
Fotografie: Cadeau, Hoezo. Mike Bink