kickboksen
21 juli t/m 1 september

Martial Arts lessen

Martial Arts Summer School

Deze Olympische sportzomer transformeert het hart van Wereldmuseum Amsterdam tot Martial Arts Summer School! Voor welke vechtkunst loop jij warm? Doe mee, maak jezelf weerbaar en geef een boost aan je zelfvertrouwen. Ga voor warming-ups, tutorials en live ontmoetingen op de mat met iedere week een andere martial art: karate, kickboksen, tai chi, capoeira, wushu/kungfu en pencak silat. Laat je lekker afmatten in de meest monumentale kick ass sportschool van Nederland!

Praktische informatie

Twee keer per dag: live lessen van 30 tot 45 minuten om 14.00 uur en 15.00 uur. De hele dag door, van 10:00 tot 16:00, zijn er korte video-lessen. Aanmelden voor de live les is niet nodig. Per sessie zijn er zo’n 30 plekken, sluit aan tot de mat vol is. Sportieve kleding aanbevolen, maar geen vereiste.

Voor wie?

Voor iedereen die weleens een proefles Martial Arts zou willen doen. Leeftijd: voor iedereen vanaf 10 jaar, tenzij anders aangegeven.

Schema

Week 1

karate 21 juli - 27 juli 14:00 en 15:00

Week 2 

(kick)boksen 28 juli - 3 aug  14:00 en 15:00
Week 3 Tai chi 4 aug - 10 aug 14:00 en 15:00
Week 4 capoeira 11 aug - 17 aug 14:00 en 15:00
Week 5 wushu/kungfu 18 aug - 24 aug 14:00 en 15:00
Week 6 pencak silat 25 aug - 1 sept 14:00 en 15:00


Tijdens de lessen op zondag 21 juli zullen er foto's gemaakt worden door een professionele fotograaf ter promotie van de Martial Arts Summer School. Kom je liever niet herkenbaar in beeld? Geef het op de dag zelf aan in het museum, voorafgaand aan de les.

Karate | 21 t/m 27 juli

Sportschool Nippon do opent de Martial Arts Summer School met karatelessen vanaf zondag 21 juli. Op Nippon do in Amsterdam Zuid wordt al meer dan 37 jaar karate gegeven onder de inspirerende leiding van Sensei John Koster.

Tijdens de lessen karate maak je kennis met een aantal basistechnieken van karate zoals stoten, trappen en verdedigen. Dit is de basis van het sparren, waarbij je op een veilige manier leert bewegen met elkaar en niet tegen elkaar.

Er is iedere dag een les voor ouders en kinderen vanaf 7 jaar, en voor volwassenen en jeugd vanaf 15 jaar. 

KARATE

Kickboks | 28 juli t/m 3 augustus

Altijd al een proefles boksen willen volgen? Vanaf zondag 28 juli verzorgt Boogieland [Kick] Boxing Club kickbokslessen in het museum. Bij deze club wordt het hele jaar door lesgegeven aan mensen van alle niveaus, van beginners tot gevorderden.

Tijdens de lessen wordt niet alleen gewerkt aan de stoten en trappen, maar er wordt ook gewerkt aan het community gevoel – met aandacht voor het fysieke en het mentale aspect van de vechtsport.

KICKBOKSEN

Tai chi | 4 t/m 10 augustus

Taijiquan of tai chi is van oorsprong een zelfverdedigingskunst, gebaseerd op eeuwenoude Chinese filosofie. Tegenwoordig wordt deze bewegingsvorm gedaan als een bewegende meditatie. Het wekt de levensenergie op, daarmee houd je het lichaam en geest gezond.

De lessen worden gegeven door Bin Zhu. Bin Zhu is geboren in China en opgegroeid in Nederland. Haar vader leerde haar de beginselen van tai chi die zij in China verder heeft ontwikkeld.

TAI

Capoeira | 11 t/m 17 augustus

Capoeira is een vechtkunst verstopt in een dans. Het draait om creativiteit, plezier en samenwerking. Maak je vanaf zondag 11 augustus klaar voor een echte capoeira battle met Pimenta Bon, waarbij je de dans- en vechtbewegingen leert die tot slaaf gemaakte Afrikanen naar Brazilië brachten. Ook speel je samen de muziek die hierbij hoort.

CAPOEIRA

Kungfu | 18 t/m 24 augustus

Wushu is een verzamelnaam voor Chinese vechtkunsten en betekent krijgskunst. Er bestaan talloze verschillende stijlen, met eigen oorsprong en karakter.

Vanaf zondag 18 augustus kun je lessen wushu en kungfu volgen van sifu Henny Eleonora en zijn docenten van de Liu He Men, een school in de Amsterdamse Pijp waar traditionele vormen van kungfu getraind worden. Kungfu betekent dat je ergens heel vaardig in bent door er veel tijd en discipline in te steken.

KUNG

Pencak silat | 25 augustus t/m 1 september

Stap vanaf zondag 25 augustus met museumdocent Cleo Tjitrodipo in de wereld van pencak silat, een verzamelnaam voor Indonesische vechtkunsten. Per streek zijn traditioneel verschillende stijlen ontwikkeld, die vaak lokale dieren imiteren.

Bij pencak silat gaan fysieke en geestelijke ontwikkeling hand in hand. Voor Cleo staat pencak voor: beweging met gecontroleerde, soepele en sierlijke lichaamsbeheersing.

PENCAK