Ingi Dei in Sabi Suriname
6 augustus 2023

Ingi Dei in Sabi Suriname

Vier de Inheemse dag met ons mee op 5 en 6 augustus in Sabi Suriname met muziek, dans en een inheemse hapje. Ga op zoek naar schatten in de natuur, leer sieraden maken en kom meer te weten over de Inheemse cultuur.

De Verenigde Naties hebben 9 augustus uitgeroepen tot Internationale Dag der Inheemsen. De wereldbevolking bestaat voor vijf procent uit inheemse volkeren. Deze dag wordt wereldwijd, waar inheemse volkeren leven, gevierd. Ook in Suriname, waar het Ingi Dei wordt genoemd. Op 5 en 6 augustus vieren we deze dag in Sabi Suriname met twee extra activiteiten: de tuinworkshop en een dansworkshop.

Je hoeft voor deze workshops niet apart te reserveren. Als je een halfuur voor de starttijd aanwezig bent bij de kassa van het museum, kan je als er plek is aansluiten bij de workshops.

Tuinworkshop

In de tuin van het museum maak je kennis met Inheemse verhalen en gebruiken. Je gaat mee op reis door het Oosterpark op zoek naar schatten van de natuur. Herken jij de bladeren van de bomen? Wat kan jij maken van gevonden zaden en takjes? Tijdens deze workshop leer je sieraden maken van jouw eigen gevonden materialen. Ben jij de volgende beschermer van moeder aarde?

N.B. Bij slecht weer gaat dit programma door in aangepaste vorm. Trek je regenjas aan en neem je paraplu mee!

Duur: 60 minuten | Starttijden zaterdag en zondag 10:30, 11:30, 12:30, 13:30 en 14:30 | Voor wie: voor iedereen boven de 6 jaar oud

Workshop dierendans

Ook is er dit weekend volop dans en muziek in Sabi Suriname! Luister naar de dierenverhalen uit het oerwoud van Suriname en dans mee met de dierendans. Je hoeft voor deze workshop niet apart te reserveren.

Starttijden zaterdag 5 augustus: 11:20, 12:20, 14:05, 15:05 en 16:05 | Starttijden zondag 6 augustus: 11:45, 12:25, 14:05, 15:05, 16:05 | Voor wie: voor iedereen boven de 6 jaar oud

Stockfoto van ceremonie ter ere van Pachamama (Moeder Aarde)
Stockfoto van ceremonie ter ere van Pachamama (Moeder Aarde)

Foto banner: foto van Keti Koti Junior in het Tropenmuseum, door Marion Visser