feest-wereldwijd
Vaste activiteit

Hoe vier jij feest?

Welkom in de feestwinkel!

Een vrolijke familieplek waar je spullen vindt van over de hele wereld die gebruikt worden bij allerlei soorten feesten. Iedere dag wordt er wel ergens op de wereld een feest gevierd. Niet iedereen viert dezelfde feesten, maar feesten doen we allemaal! Kijk rond in de feestwinkel en ontdek nieuwe feesten. Doe de muziekquiz, leer een feestelijke dans of kies de outfit die jij het feestelijkste vindt!

Creatieve activiteit: Maak zelf een button voor Keti Koti

De feestwinkel in het Tropenmuseum staat vanaf 25 mei t/m 14 juli in het weekend in het teken van Keti Koti. Je komt meer te weten over de herdenking en viering van Keti Koti. Tijdens de activiteit maken we een button. Een button is een krachtig communicatiemiddel waarmee je een statement en boodschap kan overbrengen. Net zoals de button 1873. Tijdens deze activiteit maak je je eigen button speciaal om te dragen tijdens Keti Koti.

FEEST! WERELDWIJD: Keti Koti

Tijdens Keti Koti vieren en herdenken we de afschaffing van de slavernij. Keti Koti begint ieder jaar met de Bigi Spikri optocht. Het is een kleurrijke optocht. De mensen in deze optocht dragen traditionele kleding en mooie versieringen. Ook zie je vaak mensen een zwarte button dragen met witte getallen 1873. De mensen die deze button dragen laten hiermee zien dat de slavernij formeel werd afgeschaft in 1863, maar dat de vroegere tot slaaf gemaakten nog tien jaar lang verplicht werden om op de plantages te blijven werken. Dus eigenlijk waren ze pas echt vrij in 1873.

Praktische informatie
Wanneer: Op zaterdag en zondag tot 20 juli
Tijd: 12.00 - 16.00 uur
Voor wie: 4+
Prijs: gratis activiteit (excl. museumentree)
Reserveren: niet mogelijk | aanschuiven als er plek is, inloop is tot 15:30
Let op: deze activiteit is niet voor BSO-groepen. Bekijk ons aanbod voor BSO's.
Meer informatie: 088 - 0042 840 (ma t/m vrij: 10.00 - 17.00 uur)

Feest wereldwijd Keti Koti

Vier je verjaardagsfeest

Ben je jarig en wil je met vrienden je feestje vieren in het Wereldmuseum Amsterdam? Bekijk het volledige aanbod

Feest! Wereldwijd is onderdeel van Feest! Weet wat je viert. Een initiatief van Museum Catharijneconvent.

www.feestweetwatjeviert.nl