feest-wereldwijd
Vaste activiteit

Hoe vier jij feest?

Welkom in de feestwinkel!

Een vrolijke familieplek waar je spullen vindt van over de hele wereld die gebruikt worden bij allerlei soorten feesten. Iedere dag wordt er wel ergens op de wereld een feest gevierd. Niet iedereen viert dezelfde feesten, maar feesten doen we allemaal! Kijk rond in de feestwinkel en ontdek nieuwe feesten. Doe de muziekquiz, leer een feestelijke dans of kies de outfit die jij het feestelijkste vindt!

Feest! Japanse Kinderdag

Op 5 mei wordt Kodomi no Hi gevierd, de Japanse Kinderdag. Op deze speciale dag voor kinderen vieren zij hun verjaardag, spelen ze spelletjes en lezen hun ouders spannende verhalen voor. Maak tijdens de meivakantie kennis met dit speciale kinderfeest!

Maak zelf een koinobori – karperwindzak

Ouders versieren voor Kinderdag hun huizen met koikarper windzakken. Deze sterke vissen staan symbool voor kracht, ze zijn zo sterk dat ze zelfs tegen de stroming in kunnen zwemmen! Door deze wapperende vissenvlaggen zo zichtbaar mogelijk op te hangen wordt geprobeerd de aandacht van de goden te trekken. Zij kunnen er namelijk voor zorgen dat de kinderen net zo sterk en dapper worden als een koikarper. Ga zelf aan de slag in het Atelier en maak je eigen kleurrijke koinobori die je thuis op kan hangen!

Feestwinkel/lichthal | zaterdag en zondag. Tijdens schoolvakanties iedere dag | Doorlopend van 12.00-16.00u | prijs: gratis | Begeleide activiteit | T/m 19 mei

Maak zelf een koinobori – karperwindzak

Vier je verjaardagsfeest

Ben je jarig en wil je met vrienden je feestje vieren in het Wereldmuseum Amsterdam? Bekijk het volledige aanbod

Feest! Wereldwijd is onderdeel van Feest! Weet wat je viert. Een initiatief van Museum Catharijneconvent.

www.feestweetwatjeviert.nl