Heden van het slavernijverleden
28 oktober 2018

Black Achievement Month

Extra rondleidingen door Heden van het slavernijverleden

In de vaste tentoonstelling Heden van het slavernijverleden maak je kennis met de (actuele) erfenissen van slavernij en kolonialisme in Nederland. Je wordt rondgeleid door experts van Decolonize The Museum, The Black Archives of het Tropenmuseum zelf. Deze drie organisaties staan midden in het debat en geven hun persoonlijke visie op de tentoonstelling.

Over Heden van het slavernijverleden

Met de experts bekijk je hedendaagse en historische collectiestukken over slavernij en het verzet tegen die slavernij, boeken uit The Black Archives en foto's van protesten vanaf de jaren zeventig. Daarnaast luister je naar de persoonlijke verhalen van tot slaaf gemaakten en hun nazaten.

Over Black Achievement Month

De Black Achievement Month laat Nederland kennismaken met de ‘zwarte’ geschiedenis van Nederland via exposities, debatten, theater, dans en film. Er worden verhalen verteld over de slavernij en de nalatenschap hiervan, maar er wordt ook gekeken naar de toekomst. Zo biedt de Black Achievement Month een podium aan zwarte rolmodellen en de bijzondere prestaties die zij leveren. De Black Achievement Month vindt plaats van 29 september t/m 29 oktober in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam.

De Black Achievement Month is een initiatief van het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee). Subsidiënten zijn Gemeente Amsterdam,  Gemeente Den Haag, Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Het Mondriaan Fonds en Amsterdams Fonds voor de Kunst. Gemeente Amsterdam, Gemeente Den Haag, Mondriaan Fonds, Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst, AMVJ Fonds, stichting Democratie en Media en wordt gesponsord door WOW Amsterdam.

Bekijk het volledige programma op de website.

Black Achievement Month

Praktische informatie

  • Wanneer: elke zondag in oktober (normaliter elke tweede zondag van de maand)
  • Tijd: 14.00 - 15.00
  • Voor wie: volwassenen
  • Prijs: €2,- (exclusief museumentree)
  • Reserveren: is raadzaam, beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Reserveer nu jouw ticket online. Klik in de kalender op een datum en selecteer rechts de activiteit waar je aan wil deelnemen
  • Meer informatie: 088 - 0042 840, maandag t/m vrijdag van 10.00 - 17.00 uur

Ontdek meer

Slavernij Nederland
Deze tentoonstelling is afgelopen

Heden van het slavernijverleden

Maak kennis met actuele erfenissen van slavernij en kolonialisme in Nederland.
Link