Art Rocks - Tropenmuseum
1 december 2018

Art Rocks

Kunst inspireert muzikanten

Hoe bezing je een erotische print of een broek van ijsberenbont? Kom naar de museumronde op 1 december  en breng je stem uit op jouw favoriete artiest!

Art Rocks

De muziekcompetitie Art Rocks daagt muzikanten uit om zich door een track te laten inspireren door kunst uit zeven museumcollecties, waaronder die van het Tropenmuseum. Er zijn 8 halvefinalisten uitgekozen die op 1 december strijden om een plek in de finale op 23 januari in Paradiso.

Help de finalisten op weg door een stem uit te brengen op een van de nummers en kom op 1 december luisteren in het museum. https://artrocks.nl

PROGRAMMA

12.30 uur Opening - Lichthal
12.45 uur Live optredens
14.15 uur Live optredens
16.00 uur Bekendmaking finalist en optreden van Art Rocks ambassadeur Yung Nnelg - Lichthal

Ambassadeurs Blaudzun en Yung Nnelg

Ambassadeurs Blaudzun (zanger en producer) en Yung Nnelg (rapper) hebben de eerste tracks al gemaakt. Naast het maken van tracks geven zij masterclasses songwriting, zitten ze in de vakjury en geven ze optredens tijdens de voorrondes in de musea en tijdens de finale in Paradiso.

De muziekcompetitie

Ruim vijftig kunstwerken en historische objecten uit allerlei tijdvakken, stijlen en kunstdisciplines zijn uitgekozen voor de vierde editie van Art Rocks. Bekijk ze op www.artrocks.nl of kom langs in het Tropenmuseum of een van de andere deelnemende musea.

Uit de beste inzendingen selecteert een vakkundige jury en het publiek via publieksstemmen 56 acts. Zij zullen in de musea, naast hun favoriete kunstwerk, strijden voor een plek in de finale in Paradiso. Alle finalisten winnen een eigen, professionele videoclip. De grote winnaar van Art Rocks 2018 gaat naar huis met een geldbedrag van € 1.000. Deelname aan de muziekcompetitie is vanaf 15 jaar en zowel voor amateurmusici als voor professionals.

 

Zeven toonaangevende musea

Art Rocks wordt georganiseerd door zeven toonaangevende musea Museum Boijmans Van Beuningen, Kröller-Müller Museum, Drents Museum, Centraal Museum, Museum Prinsenhof Delft, Tropenmuseum en Bonnefantenmuseum.

Ontdek meer

Slavernij Nederland
Deze tentoonstelling is afgelopen

Heden van het slavernijverleden

Maak kennis met actuele erfenissen van slavernij en kolonialisme in Nederland.
Link
Cool Japan in het Tropenmuseum
1 september 2019

Cool Japan

Laat je inspireren door wereldberoemde iconen van de Japanse beeldcultuur, van Hello Kitty tot samoerai.
Link