Tropenmuseum. Angela Davis 2018.
13 mei 2018

Angela Davis | Public dialogue

A week with Angela Davis

A Week with Angela Davis presenteert een week lang programma van zaterdag 12 tot en met donderdag 17 mei in verschillende culturele, kunst, erfgoed en educatie instellingen in Amsterdam. 

UITVERKOCHT
Dit event is uitverkocht.

Moving Together: Activism, Art and Education

Samen met gerenommeerd Professor Angela Davis gaan kunstenaars, activisten, educators en publiek in op vragen over burgerschap, gemeenschappelijke uitwisseling en productie van nieuwe kennis, intergenerationeel activisme en relevante artistieke praktijken. Het Moving Together: Activism, Art and Education programma staat in het teken van zwarte wetenschap, culturele productie en activisme binnen de hedendaagse gepolariseerde samenleving. 

Public Dialogue

In het kader van Moving Together presenteert het Research Center for Material Culture programma Public Dialogue: radical solidarity en intergenerational coalitionsTijdens dit gesprek gaan Angela Davis en Gina Dent de dialoog aan met verschillende, kunstenaars, activisten, en academici in Nederland. Via een intergenerationele en interculturele dialoog verbindt deze avond verschillende groepen en individuen met elkaar en creëert de mogelijkheid voor een transnationale en interdisciplinaire samenwerking.

Het doel is om bruggen te bouwen tussen Amerikaanse en Nederlandse culturele en educatieve contexten. Sprekers, activisten, academici en kunstenaars zoals Olave Basabose, Flavia Dzodan, Nawal Mustafa en Joy Mariama Smith zullen met Davis en Dent in dialoog gaan over thema’s als culturele, kunstzinnige en wetenschappelijke productie, de rol van de kunstenaar en denker in de samenleving, de toekomst van het feminisme, antiracisme, vluchtelingenproblematiek en diversiteit.

Praktische informatie

  • Wanneer: zondag 13 mei
  • Waar: Lichthal
  • Tijd: 19.30-21.30 uur
  • Tickets: € 8,-

Ontdek meer

Slavernij Nederland
Deze tentoonstelling is afgelopen

Heden van het slavernijverleden

Maak kennis met actuele erfenissen van slavernij en kolonialisme in Nederland.
Link