vervoer, amsterdam, tropenmuseum,  cultuurbus

Praktische informatie schoolgroepen

Reserveren en informatie

Voor meer informatie en om een (groeps) bezoek te reserveren, kun je bellen met onze reserveringslijn: 088 00 42 840, op maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur. Of stuur een e-mail naar: reserveren@tropenmuseum.nl.

Voordelig vervoer

  • De Cultuurbus is het gratis bus- en bootvervoer voor Amsterdamse basisscholen naar Amsterdamse culturele instellingen. Kijk voor informatie en reserveringen op www.cultuurbusamsterdam.nl.
  • Voor de programma's Feest Wereldwijd en Verrassingsfeest geldt - onder voorwaarden - een regeling met gratis busvervoer. Kijk op de programmapagina's voor meer informatie.

Begeleiders

De toegang voor begeleiders van onderwijsgroepen is gratis. Hieronder staat het minimale aantal begeleiders per groep; meer begeleiders zijn altijd welkom.

Basisonderwijs: 1 begeleider per 6 leerlingen
Voortgezet onderwijs: 1 begeleider per 10 leerlingen

Eten en drinken

Eten en drinken is alleen toegestaan in de (openbaar toegankelijke) ontvangstruimte in het entree gebied. Wil je met een groep gebruik maken van Café de Tropen? Neem dan van tevoren contact op om de mogelijkheden te bespreken: 020 568 2000 | info@AmsterdamDeTropen.nl | www.amsterdamdetropen.nl

Toegankelijk

Voor leerlingen met een fysieke beperking is het museum goed toegankelijk. Wij verzoeken je om bij de boeking dit duidelijk te vermelden.