Sabi Suriname

PABO-programma op maat

Tropen Junior

Voor pabo-studenten biedt Tropenmuseum Junior een programma op maat, zodat het past binnen het curriculum. We spitsen het programma toe op de vooraf besproken aandachtsgebieden. Studenten ondergaan hetzelfde programma als groepen uit het primair onderwijs onder begeleiding van medewerkers uit ons Sabi Suriname team. Er is gelegenheid om vragen te stellen over het hoe en waarom. Tijdens of na jullie tour lichten we onze werkwijze toe aan de hand van voorbeelden uit de praktijk.

Het primair onderwijs programma neemt leerlingen mee in het volgende verhaal:

Er is een bijzondere ontdekking gedaan in het Tropenmuseum. Op verdieping min 7 in het Surinamedepot is een tot nu toe onbekende wereld ontdekt: de Wereld achter de Dingen. In deze wereld vaart een boot en praten de voorwerpen. Ze vertellen over zichzelf en waar ze vandaan komen. In deze wereld kom je op een wonderlijke manier aan op Ons Erf. Daar word je muzikaal onthaald door het Suriname-team. Vanaf daar vertrek je naar het binnenland, de toko, de feeststraat en de dans-en muziekstudio. Op al deze plekken ga je aan de slag in een ‘proberi’ waarbij je kookt, danst, musiceert, grafeert of een feestelijk filmpje maakt. Al doende ontdek je hoe Suriname met Nederland en de wereld is verbonden. In een feestelijke afsluiting komt alles en iedereen samen.

Online voorbereiding

De online voorbereiding voor het primair onderwijs, met persoonlijke filmpjes van ons Sabi Suriname team, is ook voor pabo-studenten een goede voorbereiding op het bezoek.

Schoolgroepen krijgen ter voorbereiding een korte zandanimatie-film waarin het koloniale verleden en de oorzaak van de diversiteit aan bevolkingsgroepen in Suriname aan bod komt. Aansluitend is een les met een opdracht die zowel in als buiten de school plaatsvindt. Leerlingen onderzoeken aan de hand van een voorwerp van een van hun grootouders hun eigen geschiedenis en wereldwijde verbindingen. Deze les wordt ingeleid door inspirerende voorbeeldfilmpjes. Van de resultaten kan een presentatie op het digibord worden gemaakt.

Praktische informatie

  • Voor wie: PABO studenten
  • Tijdsduur: 1 uur en 45 minuten
  • Lesmateriaal: Online LessonUp
  • Aantal: Maximaal 40 studenten
  • Prijs: € 150,- voor 1 klas (max 20. studenten) | € 275,- voor 2 klassen (max. 40 studenten). De prijzen zijn inclusief museumentree en begeleiders.

Reserveren

Wij bespreken graag het programma van tevoren met je door, zodat we de focus kunnen leggen op de gewenste aandachtsgebieden.

Om te reserveren en voor vragen kan je contact opnemen met onze afdeling reserveringen: reserveren@tropenmuseum.nl of 088-0042 840.