Duur van de activiteit: ongeveer 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: ⭐⭐
Wil je weten waarom Chinees Nieuwjaar wordt gevierd? Bekijk de kookvideo De Feestkeuken en leer stap voor stap dit feestelijk hapje maken.
Duur van de activiteit: ongeveer 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: ⭐⭐
Het ruikt heerlijk in de Feestkeuken! Elk jaar vieren mensen Chinees Nieuwjaar, Ramadanfeest/Eid al-Fitr, Día de Muertos of Keti Koti. Waarom worden deze feesten gevierd? En wat valt er eigenlijk te vieren? Vaak geven mensen elkaar cadeaus, wordt er mooie kleding aangetrokken, is er muziek en natuurlijk lekker eten! In deze reeks kookvideo’s staat iedere aflevering een wereldfeest centraal. Mensen die zelf het feest vieren vertellen je er meer over. Stap voor stap leer je een feestelijk hapje koken dat bij het feest hoort. Kook je mee?
Ergens tussen 21 januari en 20 februari begint het Chinees Nieuwjaar, dat hangt af van de stand van de maan. Twee weken lang zijn er verschillende feestdagen met als afsluiter een lampionnenfestival, als er weer een volle maan is. Tijdens het Chinees Nieuwjaar is samenkomen met familie heel belangrijk en worden er heel veel dumplings gegeten. Kook zelf vegetarische dumplings! Wil je weten waarom Chinees Nieuwjaar wordt gevierd? Leer tijdens de online kookvideo met Fenmei, die zelf ook Chinees Nieuwjaar viert, en presentator Diederik hoe je dumplings maakt.
In het Tropenmuseum staat FEEST! Wereldwijd tot en met 5 maart 2023 in het teken van Chinees Nieuwjaar. Kom meer te weten over Chinees Nieuwjaar en doe mee met leuke activiteiten.
In het Wereldmuseum is er een Chinees Nieuwjaar special. Bekijk alle activiteiten die er te doen zijn en kom langs!