feestkeuken-ramadan

De Feestkeuken - Ramadanfeest, Eid al-Fitr

Wil je weten waarom het Ramadanfeest wordt gevierd? Bekijk de kookvideo De Feestkeuken en leer stap voor stap dit feestelijk hapje maken.

Over de activiteit

Duur van de activiteit: ongeveer 30 minuten

Moeilijkheidsgraad: ⭐

De Feestkeuken

Het ruikt heerlijk in de Feestkeuken! Elk jaar vieren mensen Chinees Nieuwjaar, Ramadanfeest/Eid al-Fitr, Día de Muertos of Keti Koti. Waarom worden deze feesten gevierd? En wat valt er eigenlijk te vieren? Vaak geven mensen elkaar cadeaus, wordt er mooie kleding aangetrokken, is er muziek en natuurlijk lekker eten! In deze reeks kookvideo’s staat iedere aflevering een wereldfeest centraal. Mensen die zelf het feest vieren vertellen je er meer over. Stap voor stap leer je een feestelijk hapje koken dat bij het feest hoort. Kook je mee? 

Feestkeuken-Ramadanfeest

Ramadanfeest, Eid al-Fitr - Recept dadelballetjes

Na een maand vasten, vieren moslims het einde van de vastenperiode met het Ramadanfeest, Eid al-Fitr. Tijdens dit feest gaat iedereen bij elkaar op visite. Natuurlijk als eerste bij opa en oma. Ook eet de hele familie gezellig met elkaar. Zelf ontvangen families ook een hele stoet gasten die verwend worden met zelfgemaakte lekkernijen. Leer tijdens de online kookvideo met Alia, die zelf Eid al-Fitr viert, en presentator Diederik hoe je feestelijke dadelballetjes maakt. Die kun je dan mooi verpakken in je zelfgemaakte cadeaudoosje.
 

feestkeuken-dadelballetjes

Receptenkaart

Download hieronder de receptenkaart met het boodschappenlijstje.

Ramadanfeest, Eid al-Fitr in onze collectie

Bekijk hier verschillende voorwerpen in onze collectie die te maken hebben met de Ramadan. Vul in het zoekveld ‘Ramadan’ in.

Of bezoek de familietentoonstelling: Feest! Wereldwijd in het Tropenmuseum of de Feestkeuken in Superstraat in het Wereldmuseum. Samen met de kookvideo's De Feestkeuken zijn dit onderdelen van Feest! Weet wat je viert. Een initiatief van Museum Catharijneconvent. www.weetwatjeviert.nl