Tropenmuseum, tentoonstelling, The Sixties
Deze tentoonstelling is afgelopen

tentoonstelling The Sixties - A Worldwide Happening

The Sixties - A Worldwide Happening biedt een wereldwijde blik op de jaren 60.

Bewonder de broek van Jimi Hendrix, de Mondriaanjurk van Yves Saint Laurent en de space look mode van Paco Rabanne. En bekijk het werk van de wereldberoemde fotografen Richard Avedon, James Barnor en Malick Sidibé. Step into The Sixties, it's a worldwide happening!

--------------

Deze tentoonstelling is inmiddels afgelopen en was t/m 13 maart 2016 te zien in het Tropenmuseum.

Mode van Thea Porter

Mirjam Shatanawi, conservator, vertelt meer over haar favoriete onderdeel van de tentoonstelling The Sixties in het Tropenmuseum: mode van Thea Porter, een Britse mode-ontwerpster die de stijl Bohemian Chic introduceerde.

Broek van Jimi Hendrix

Titia Zoeter, tentoonstellingsmaker, vertelt meer over haar favoriete object van de tentoonstelling The Sixties in het Tropenmuseum: de broek van Jimi Hendrix. Hendrix inspireerde jongeren wereldwijd in de jaren 60' met zijn ruige rockmuziek.

Power to the people

Liza Swaving, assistent conservator, vertelt meer over haar favoriete onderdeel van de tentoonstelling The Sixties in het Tropenmuseum: drie posters die de roerige jaren 60' goed verbeelden.

Moonshaver van Philips

Lisa Kleeven, coördinator educatie, vertelt meer over haar favoriete object van de tentoonstelling The Sixties in het Tropenmuseum: een moonshaver van Philips voor de NASA, een scheerapparaat voor astronauten.

Wereld van nu bouwt voort op iconen van toen

De jaren 60 zijn nooit weggeweest. De wereld van nu bouwt voort op de iconen van toen. The Sixties laat zien hoe wereldwijde veranderingen zich vertaalden in mode, muziek, architectuur en fotografie.

Culturele uitwisseling

De media zorgden voor wereldwijde beïnvloeding. Zo was de Black Power Movement geïnspireerd op de onafhankelijk geworden Afrikaanse landen. Jongeren reisden via de hippie trail van Amsterdam naar India en Afghanistan. De Britse minirok was ook in Thailand en Nigeria een mode-ideaal. En andersom vormden oosterse culturen een inspiratiebron voor Britse en Franse modeontwerpers.