Tropenmuseum, tentoonstelling, Secret love
Deze tentoonstelling is afgelopen

tentoonstelling Secret Love

Een primeur! Na Stockholm, nu te zien in Amsterdam

Secret Love is een hedendaagse kunsttentoonstelling over het taboe in China rondom lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s).

------------------------------------

De tentoonstelling is inmiddels afgelopen en was t/m 8 mei 2016 te zien in het Tropenmuseum.

Ondanks het taboe hebben er in China positieve veranderingen plaatsgevonden met betrekking tot seksuele diversiteit. Wat doet dit met de LHBT’s? Je ziet het China van nu, waar kunstenaars bijdragen aan een toenemende bewustwording van de rechten voor LHBT’s én de strijd aangaan tegen de vooroordelen.

Bespreekbaar maken

Bekijk circa 45 werken van 10 gerenommeerde Chinese kunstenaars. Vooral de toewijding van de kunstenaars om een verandering in gang te zetten wordt benadrukt. Met hun kunstwerken dragen zij mede bij aan het bespreekbaar maken van seksuele diversiteit.

Overname tentoonstelling uit Zweden

De tentoonstelling is overgenomen van het National Museums of World Culture in Zweden en is voor het eerst in Nederland te zien. Curator Si Han zegt hierover: "We hebben uitgebreid onderzoek verricht ter voorbereiding van deze tentoonstelling. Dit is iets dat niemand eerder heeft gedaan. Je zou kunnen zeggen dat deze tentoonstelling een nieuw hoofdstuk is in de Chinese artistieke geschiedenis”.

Lees meer over de kunstenaars die hebben bijgedragen aan deze tentoonstelling.