MOCRO 2017, gemaakt door Kirsten van Santen
10 december 2017

Weekend of Global Cultures

Hiphop wereldwijd

Hiphop blijft terrein winnen als wereldwijde popcultuur. Welke veranderingen brengt de invloed van hiphop teweeg in onze samenleving? En hoe belangrijk is hiphop als platform voor activisme in Nederland en daarbuiten? 

Weekend of Global Cultures

Tijdens Weekend of Global Cultures kijken we naar vernieuwende ontwikkelingen in de populaire cultuur wereldwijd - met een speciale focus op hiphop, cultureel erfgoed, mode en identiteit. Voor deze eerste editie nodigen wij kunstenaars, academici, activisten en smaakmakers uit om een scala aan perspectieven, performances en nieuwe werken te presenteren in het Tropenmuseum.

Programma

Hiphop Museum stimuleert een interessante uitwisseling tussen invloedrijke kenners, artiesten, wetenschappers en smaakmakers. Gesprekken over de relatie tussen hiphop, burgerschap, erfgoed en activisme worden afgewisseld met optredens en reflecties op de collectie van het museum.

Met o.a. special guest Greg "Godfather of hip-hop journalism" Tate (VS), Stephane Asphool (Pigalle), Mariana HirschfeldMASSIH, Tracian Meikle (UVA) en DJ Workshop for Women met DJ Evelyn Rae.

Informatie

  • 10 december 2017
  • Programma 11.30 tot 18.00 uur (het museum is geopend vanaf 10.00 uur)
  • Gratis evenementen, je betaalt alleen museumentree.
  • Gratis toegang met Museumjaarkaart

Blijf op de hoogte, attend op Facebook.

Weekend of Global Cultures wordt georganiseerd door het Research Center for Material Culture – het onderzoeksinstituut van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde.