Gendervrij
17 november 2019

Uitverkocht | Ongemakkelijke gesprekken | Gendervrij, iedereen blij?

Gendervrije wc’s, kinderkleding en speelgoed. Gelukkig steeds vanzelfsprekender of vind je het vooral geroep van een kleine groep?

 

Gendervrij, iedereen blij?

In de nieuwe tentoonstelling What a Genderful World ontdek je hoe gender door de eeuwen heen door verschillende groepen, culturen en samenlevingen wordt beleefd. Dit roept vragen op. Want wat is eigenlijk mannelijk of vrouwelijk en welke vele gender oriëntaties en uitingen zijn er nog meer? Gender was en is voor velen een hot topic. Discussies lopen soms dan ook hoog op. Zouden we kinderen gendervrij moeten opvoeden? Is het een goed idee als alleen gendervrij speelgoed wordt toegestaan? Ben je voor een verbod op reclames die stereotype beeldvorming over mannen en vrouwen bevestigen? En heb ook jij al eens een stevig potje gediscussieerd over gendervrije wc’s? 

 

Programma
Dit ongemakkelijke gesprek is geen debat. Het is een actief en vooral eerlijk gesprek waarin iedereen een gelijke stem heeft. Dit is je kans om maatschappelijke twistpunten rondom gender open met anderen te bespreken. Het gesprek is voorbereid door oa. Lotte van den Berg en Mounir Samuel. Performance van Sheralynn Adriaansz en Charmaine Noten. 

 

Informatie:
Datum: 17 november
Tijd: 14.00-16.00u, daarna is er voor iedereen een drankje in de Tropen, Café restaurant
Locatie: Studio, Tropenmuseum
Ticket: €2,5; (geen reguliere entree verplicht)
beperkte beschikbaarheid!
Tip: neem vooral ook iemand mee die er vermoedelijk heel anders in staat dan jijzelf

 

Ongemakkelijke gesprekken
Het liefst gaan we ongemakkelijke situaties uit de weg. Maar waarom eigenlijk? Door ongemakkelijke thema’s bespreekbaar te maken komen we meer over elkaar te weten en leren we elkaar beter te begrijpen. 

 

Volgende thema:
15 december: Help, de feestdagen komen eraan!

In samenwerking met Building Conversation