Sabi Suriname, Wereldmuseum Amsterdam
14 april 2024

SABI SURINAME SPECIAL: Bodo, Ramadanfeest, Eid al-Fitr

Viering Bodo, Ramadanfeest, Eid al-Fitr

Op zaterdag 13 en zondag 14 april vieren we in Sabi Suriname het Bodofeest met activiteiten, lekkers en muziek. Dit weekend kun je tijdens de Familietour je hand laten versieren met henna of tijdens de Juniortour meedoen met een kookworkshop. 

In Suriname is het einde van de Ramadan een nationale feestdag. Dit jaar valt het rond 10 april. Surinaamse moslims met voorouders uit Java noemen hun Ramadanfeest Bodo of Eid al-Fitr. Het feest wordt gevierd met activiteiten zoals deze nog steeds op Java voorkomen.  

Familietours + hand versieren met Henna

In de Familietour (vanaf 6 jaar) ga je samen met je eigen familie / groepje zelfstandig op pad in Sabi Suriname - Er gaat een wereld voor je open. Tijdens de tour kun je in verband met het Ramadanfeest Bodo of Eid al-Fitr je hand laten versieren met Henna. Vanaf 6 jaar. 

Datum: zaterdag 13 en zondag 14 april
Tijd Familietour: 10.30, 10.45, 11.00, 11.15, 11.30, 11.45, 12.00, 15.15, 15.30 en 15.45 uur
Locatie: Sabi Suriname, Wereldmuseum Junior Amsterdam
Reserveren: Verplicht, reserveer hier je ticket(s) voor de Familietour.

Henna Sabi Suriname Amsterdam

Juniortour

De Juniortour is een actief begeleid programma voor kinderen van 6 t/m 13 jaar. Kinderen gaan samen met andere kinderen, onder begeleiding van hun eigen ‘mati’ van het Sabi-Surinameteam, aan de slag.

Datum: Zaterdag 13 en zondag 14 april
Tijd Juniortour: 13.30-15.00 uur (alleen voor kinderen van 6-13 jaar)
Locatie: Sabi Suriname, Wereldmuseum Junior Amsterdam |
Reserveren: Verplicht, reserveer hier je ticket(s) voor de Juniortour.

Sabi Suriname

Kom je ook koken?

In verband met het vieren van het Ramadanfeest Bodo of Eid al-Fitr kun je dit weekend ook meedoen met een kookworkshop. Reserveer dan, naast de Juniortour, ook je deelname aan de kookworkshop. Ouders zijn welkom en doen mee! Reserveer hier je ticket(s) voor de kookworkshop

Workshop
Kookworkshop in Sabi Suriname