Anansi
24 september 2023

Sabi Suriname Anansi Tori

Uitverkocht: voorlees voorstelling: Iven Cudogham over Anansi de spin

De volksverhalen over de spin Anansi zijn eeuwenoud. Ze gaan over een spin die keer op keer zijn tegenstanders te slim af is. Wie niet groot en sterk is, moet slim zijn, is de boodschap. 

De sprookjes stammen uit West-Afrika en kwamen door de slavernij onder meer in Suriname, Curaçao en het Caribisch gebied terecht. Ook daar werden ze doorverteld en steeds weer aangepast. Daar kent iedereen ze, terwijl in Nederland en Europa veel minder mensen van Anansi hebben gehoord.

Iven Cudogham wil alle Nederlandse kinderen kennis laten maken met Anansi en doet dat door middel van een animatieserie, een tentoonstelling in het Wereldmuseum Amsterdam én door kinderboeken. 


Praktische informatie (let op: uitverkocht)

Datum Tijd
Zondag 17 september 10:30
Zondag 24 september 10:30


Maximaal 50 personen | alle leeftijden | in Sabi Suriname | reserveren is verplicht | prijs: reguliere ticketprijzen gelden

:host { --enviso-primary-color:#ea4e55; --enviso-secondary-color:#ea4e55; font-family: Arial; } .enviso-offer-filters-wrapper { display: none; } #ticket-description { ???????????? display: none; ???? } .enviso-title { ???????????? display: none; ???? } .enviso-tickets.enviso-tickets-mobile { display: grid; grid-template-columns: calc(50% - 1em) calc(50% - 1em); align-items: stretch; } :host .enviso-tickets-mobile enviso-ticket-item { float: none; margin-right: 1em; width: auto; } :host enviso-ticket-item { margin-bottom: 1em; margin-right: 1em; box-sizing: border-box; } .enviso-dialog-content { background-color: #DDF4F2; }

Over Iven Cudogham

Iven Cudogham is kinderboekenauteur en vader van maar liefst zeven kinderen waar hij veel inspiratie uit haalt. Sinds 2020 schrijft Iven verhalen over de slimme spin Anansi. Inmiddels heeft hij vijf prentenboeken geschreven en is het zesde boek in de maak. Naast de boeken van Anansi de spin is er ook een theatervoorstelling, een TV serie op de publieke omroep en werkt Iven momenteel aan de bioscoopfilm van Anansi de spin die in 2024 uitkomt. Tevens heeft Anansi de spin mooie samenwerkingen met gerenommeerde merken gegenereerd zoals nu met Storytel, waar de verhalen over Anansi als luisterboek beschikbaar zijn. Kortom, Iven is met zijn boeken heel veel kinderharten aan het vullen met de mooie, avontuurlijke en grappige verhalen van de slimme spin Anansi.

Over Iven Cudogham