Boeken met het jongetje
23 november 2023

Podcastlancering: Iemands kind

IEMANDS KIND x Wereldmuseum

Samen met de makers van de vijfdelige podcastserie IEMANDS KIND organiseert het Wereldmuseum op donderdag 23 november een lanceringsmiddag rondom de belangrijkste thema’s van de podcast. 

Reserveer op de pagina je gratis ticket om aan het event deel te nemen. Let op: Een regulier toegangsbewijs voor het museum is ook verplicht om het event bij te wonen.

Een zwart-wit foto van een klein Indisch of Moluks kind in een lange, lege hal.

Het is een jaar of twee oud en staat daar alleen, precies in het midden van een lichtvlak. Het is iemands kind.

IM

Toen Fabian Sapthu de foto voor het eerst zag, raakte het beeld hem zozeer dat hij besloot op zoek te gaan naar het verhaal achter de foto. Fabian, zelf kind van een Molukse vader, legde zijn tweeënhalf jaar durende zoektocht vast in de verhalende podcast IEMANDS KIND.

Fotograaf van het beeld is de beroemde Amerikaanse Leonard Freed. Tussen 1958 en 1962 fotografeerde Freed hoe migranten uit voormalig Nederlands-Indië in Nederland aankwamen. De fotoserie maakt deel uit van de collectie van het Wereldmuseum en de foto is te zien in de tentoonstelling Onze koloniale erfenis.  

Fabian Sapthu
Fabian Sapthu

Podcastlancering

Samen met de makers van de vijfdelige podcastserie IEMANDS KIND organiseert het Wereldmuseum op donderdag 23 november een lanceringsmiddag rondom de belangrijkste thema’s: fotografie, koloniale geschiedenis, migratie, impact en heling en jij kunt hierbij zijn.
 

Programma

  • DE FOTO met Jeftha Pattikawa, senior onderzoeker Nationaal Archief
  • DE ZOEKTOCHT met Fabian Sapthu, creatief directeur
  • DE HERHALING VAN GESCHIEDENIS met Griselda Molemans, onderzoeksjournalist
  • DE IMPACT met Digna Poelman,  bokstrainer en -coach, Leon Kempees, systemisch coach en Markus Sacharias, danser en kunstenaar
  • DE RITUELEN met alle sprekers

Muziek van Sim Fane (DJ/ producer)
Moderator: Minella van Bergeijk

Praktische informatie

Locatie: Wereldmuseum Amsterdam
Datum: donderdag 23 november 2023
Tijdstip: 15.30 – 17.00u
Waar: Lichthal
Toegang: Regulier museumentree, vooraf reserveren verplicht

 

:host { --enviso-primary-color:#376feb; --enviso-secondary-color:#376feb; font-family: Mabry pro; } .enviso-offer-filters-wrapper { display: none; } #ticket-description { ???????????? display: none; ???? } .enviso-title { ???????????? display: none; ???? } .enviso-tickets.enviso-tickets-mobile { display: grid; grid-template-columns: calc(50% - 1em) calc(50% - 1em); align-items: stretch; } :host .enviso-tickets-mobile enviso-ticket-item { float: none; margin-right: 1em; width: auto; } :host enviso-ticket-item { margin-bottom: 1em; margin-right: 1em; box-sizing: border-box; } .enviso-dialog-content { background-color: #376feb; }

Wel gereserveerd, maar nog geen regulier museumentree?

Om dit event bij te wonen is een reservering voor het event en een regulier museumentree verplicht.

Reserveer hierboven het gratis ticket 'Podcastlancering Iemands Kind' en bestel via de link hieronder een regulier museumentree.