Babs Gons, Collin Hill Imagery
12 juli 2018

Opening Things That Matter

Vier deze mijlpaal met ons.

Vanaf 13 juli is de nieuwe tentoonstelling Things That Matter te zien in de imposante Lichthal van het Tropenmuseum. Je bent van harte welkom om deze mijlpaal met ons te vieren en als allereerste de tentoonstelling te bekijken. En er is meer: ISH Dance Collective treedt op met de nieuwe performance 'Sounds Escape' die speciaal voor deze avond wordt gemaakt! Verwacht dans, beatboxing en een vooruitstrevend sound system. Daarnaast word je gedurende de avond verrast met spoken word performances onder leiding van Babs Gons.

Over 'Sound Escape'

Twee stemkunstenaars en twee dansers laten zich op de dag van de opening in het Tropenmuseum inspireren door de tentoonstelling Things That Matter en stellen zichzelf de vraag: wat is nú belangrijk? 's Avonds tijdens de opening treden ze op met de performance die zij overdag hebben gemaakt. Vocale soundscapes, effecten en muzikale composities vormen het decor van hun visie op de tentoonstelling in de vorm van een uitdagende act! 
Meer: www.ishdancecollective.com.

Spoken word

Spoken word artiesten Babs Gons, Sjaan Flikweert en Dean Bowen brengen op de tentoonstelling geïnspireerde woordkunst ten gehore.

Over de tentoonstelling

Wat neemt iemand op de vlucht mee om zich thuis te voelen? En hoe laten mensen met kleding zien dat ze trots zijn op hun wortels? Antwoorden op vragen zoals deze, in de vorm van objecten en persoonlijke verhalen, vind je in de nieuwe tentoonstelling Things That Matter in het Tropenmuseum. De wereldberoemde museumcollectie staat daarin centraal: voorwerpen van grote persoonlijke betekenis die tegelijkertijd nauw verbonden zijn met tien maatschappelijke onderwerpen van vandaag, zoals migratie en afkomst. 

Blijf op de hoogte

Meld je aan op het Facebook event.

Praktische informatie

  • Wanneer: donderdag 12 juli 2018 
  • Waar: Tropenmuseum
  • Tijd: 19.30 - 23.00 uur
  • Prijs: gratis toegang
Beeld:  Collin Hill Imagery

Ontdek meer

Things That Matter, Lichthal, Tropenmuseum
Vaste tentoonstelling

tentoonstelling Things That Matter

Over voorwerpen van betekenis die nauw verbonden zijn met tien maatschappelijke thema's.
Link