Museumnacht - Cool Japan
4 november 2018

Museumnacht | Nachtelijk Japan

Dit jaar staat onze museumnacht in het teken van nachtelijk Japan

Haal jij de hoogste score in de game corner of krijg je liever moves uit de Japanse krijgskunsten onder de knie? Pepper de Robot en Sonic the Hedgehog kunnen niet wachten tot je komt.

Praktische informatie

Aan het begin van de avond kan het erg druk zijn. Wat zijn handige dingen om rekening mee te houden?

  • E-ticket op je telefoon
  • Tas maximaal A4-formaat (i.v.m. beperkt aantal kluisjes)
  • inklapbare paraplu (mogen niet het museum, maar wel je tas in)

Blokkenschema

We helpen je graag op weg met je strakke Museumnachtplanning. Download hier ons blokkenschema.

In bed met Masuda

Laat je fotograferen in de kawaii-installatie Colorful Rebellion - Seventh Nightmare van de kunstenaar Sebastian Masuda. Deze kunstenaar werkt in de stijl van kawaii, de Japanse cultuur van schattigheid en knuffels. De wanden zijn bekleed met plastic speelgoed, knuffelbeesten, linten en nepbont. Het kunstwerk is een verbeelding van Masuda’s complexe belevingswereld en tegelijkertijd een portret van de wijk Harajuku, de bakermat van kawaii. 

19.00 - 01.00

Game corner

De geluiden, de lichten, de prachtige kasten. Ga los in deze Japanse Arcade op de meest bizarre spellen. 

19.00 - 01.00

DJs

Het is clubben op z'n Japans in Café De Tropen. Deshima Sounds brengt een vleugje Japan naar Amsterdam en ook DJs John Agesilas en Leroy Rey zijn van de partij.

19.00 - 01.30 | Café De Tropen

Dark room

Kom meer te weten over seks, zwoele Japanse prenten, erotiek in manga (strips) en de Japanse nachtclubcultuur. Conservator Daan Kok, tentoonstellingsmaker Rik Herder en onderzoeker Roberto Luis Martin vertellen meer.

19.00 - 00.30

Manga tekenen

De Japanse personages met de grote ogen. Iedereen kent ze, maar hoe maak je ze? Professionele Japanse striptekenaars helpen je op weg bij het ontwerpen van jouw eigen karakter.

20.00 - 00.00

Ontmoet Pepper de robot

Aandoenlijk en aangenaam. Pepper lijkt misschien gewoon een robot, maar hij is veel meer dan dat. Hij is ervoor gemaakt om te communiceren met zijn ‘lichaamstaal’. Dit is je kans om Pepper te ontmoeten.

20.00 - 00.00

Martial arts

Maak de Japanse krijger in jezelf los in deze Martial Arts workshop. Fudoshin ryu krijgskunst is ontstaan uit voornamelijk oude Japanse jujutsu stijlen. Het gaat vooral om geestelijke en lichamelijke ontwikkeling die je beter bestand maakt tegen stress en conflicten. Zo is deze stijl goed geschikt voor iedereen.

20.30 - 23.00

Op de foto met Sonic the hedgehog

Ontmoet deze klassieke gameheld, die rustig zal blijven wachten op een mooi kiekje.

20.00 - 23.00

Filmvertoning: NOBU

Met haar Japanse vader, Nobuaki Konno, die in 1977 naar Nederland emigreerde, als inspiratiebron, heeft Lisa Konno (modeontwerpster) samen met Sarah Blok (regisseur) de film NOBU gemaakt.

De film hoort bij het project NOBU en is een artistieke antwoord op én een knipoog naar het integratiedebat: een visuele viering van culturele misverstanden en toeristische clichés, waarin vader Nobu als muze en inspiratiebron de hoofdrol speelt.

19.45-22.45 uur