MN WMA
4 november 2023

Museumnacht

Act, walk en dance like a diva deze Museumnacht!

Deze museumnacht staat helemaal in teken van de expo Diva's!
 

Waan je in de nationale opera van Caïro en geniet van de betoverende zangstem van Karima El Fillali. Of luister naar de juicy details die verhalenverteller Mounir Samuel onthult bij de tentoonstelling. Verfijn je eigen divavaardigheden bij een workshop Act like a diva of Walk like a diva. Kom meer te weten over de wereldwijde artistieke en maatschappelijke impact van vrouwelijke iconen uit de Arabischtalige film en muziek. En Dance like a Diva de nacht in op de swingende klanken van het Arabischtalige deel van Zuidwest-Azië (Midden-Oosten) én Noord-Afrika met Palestina Robotica en een fantastische surprise act!

Museumnacht is alleen te bezoeken met een Museumnacht-ticket. Museumnacht Amsterdam 2023 is volledig uitverkocht.

VERHALEN OVER REVOLUTIONAIRE DIVA'S door Mounir Samuel

Welke juicy details mist verhalenverteller en correspondent  Mounir Samuel in de tentoonstelling Diva’s? Speciaal voor deze museumnacht onthult hij ze.

20:00, 21:15 & 22:30 | Luisteren - Bij de tentoonstelling Diva's

 

MN WMA

KARIMA EL FILLALI & AMSTERDAMS ANDALUSISCH ORKEST: TRIBUTE TO OUM KALTHOUM

Waan je in de opera van Caïro en droom weg bij de zangstem van Karima El Fillali.

20:45 & 22:00 | Muziek – Lichthal

MN WMA

ABOUT DIVA'S

Tentoonstellingsmaker Fredric Baas vertelt over de wereldwijde artistieke en maatschappelijke impact van vrouwelijke iconen uit de Arabische film en muziek in de tentoonstelling Diva’s.

21:00 & 22:00 | Luisteren – 1e verdieping bij Someone is getting rich

WORKSHOP ACT LIKE A DIVA met Fatima Essahsah

Met styling tips van Fatima Essahsah, sieradenontwerper voor STONES STORIES en drijvende kracht achter YAN, ontdek je hoe je gaat shinen als een echte diva.

19:30 & 20:45 | Doen – Studio

MN WMA

WORKSHOP WALK LIKE A DIVA met Jessica Gyasi

Leer te lopen als een echte diva met catwalk & empowerment coach Jessica Gyasi.

22:00 & 23:15 | Doen – Studio

MN WMA

PALESTINA ROBOTICA + SURPRISE ACT

Dance like a Diva op de klanken van het Arabischtalige Midden-Oosten en Noord-Afrika. Een mix van moderne en oude nummers die je meenemen naar de muzikale diversiteit van de regio en diens diaspora.

22:30-01:30 | Muziek – Lichthal

TALK, TIPS & TRICKS: MAKEUP LIKE A DIVA with Timothy Aarons

English follows Dutch

Weet je dat er in Egypte queer mensen zijn die als teken een kleine afbeelding van de diva Oum Kalthoum dragen? Maar hoe laat je met make-up je diva kant er beter uitkomen?
Make-up artist Timothy Aarons vertelt over beauty basics for all genders terwijl hij zijn tips & tricks laat zien. Na de talk is er tijd voor vragen en advies.

21:00-22:15 | Kijken en luisteren – What’s the Story (voertaal: Engels)Do you know that in Egypt there are queer people who carry a small image of the diva Oum Kalthoum as a sign? So how do you make your diva side come out better with make-up?
Make-up artist Timothy Aarons talks about beauty basics for all genders while showing tips & tricks. After the talk there will be time for questions and advice.

21:00-22:15 | Watch and listen – What's the Story

SPEEDTOURS SABI SURINAME

Er is een bijzondere ontdekking gedaan onder het Tropenmuseum. Op verdieping min 7 in het Surinamedepot is een tot nu toe onbekende wereld ontdekt. Kom naar Sabi Suriname en bekijk het zelf.   Start elk kwartier, bij de ingang van Sabi Suriname, begane grond, duur: 30 min.

19:30-00:30 | Rondleiding – Wereldmuseum Junior