Zomervakantie - Cool Japan Arcadehal
Persbericht:

Zomervakantie: Cool Japan Gamehal!

Het Tropenmuseum barst bijna uit zijn voegen deze zomer!

Omdat de laatste weken van de tentoonstelling Cool Japan zijn in gegaan toveren we de Lichthal om tot een echte gamehal. Hier vind je de meest bijzondere spelmachines die we speciaal uit Japan laten over komen, met als grote Europese primeur de nieuwste populaire game Dance Evolution.

Daarnaast kun je in de workshop leren hoe je je eigen manga-karakter tekent of een Japanse koi karper maken. Ook bij onze overige tentoonstellingen, Heden van het Slavernijverleden, Verlangen naar Mekka en Things That Matter, is er nog genoeg te ontdekken van 6 juli t/m 1 september.

Cool Japan Gamehal

dagelijks van 6 juli t/m 1 sept | 10.00 - 17.00 uur

Zin in een episch potje arcade gamen? Het Tropenmuseum daagt jou uit! Om de succesvolle tentoonstelling Cool Japan met een knaller af te sluiten barst onze imposante Lichthal deze zomer van de bijzondere Japanse machines. Speel retro Arcade games als Donkey Kong, Wani Wani Panic, Sailor Moon en probeer daarnaast de nieuwste populaire game, Dance Evolution, die rechtstreeks uit Japan zijn Europese primeur maakt. Voor kinderen en volwassenen die niet vies zijn van een spelletje. Otaku get yourself ready want het is game on.

Workshop | Manga tekenen

wo, za, zo (m.u.v. 24 en 25 aug) | 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur

De Japanse striptekenkunst ‘manga’ is zo’n 200 jaar geleden ontstaan. In de tentoonstelling kun je de bijzondere tekeningen van grondlegger Katsushika Hokusai bewonderen. In manga is chibi een stijl die realistische figuren er ‘schattiger’ laat uitzien door ze een klein postuur met een groter hoofd en ogen te geven. In deze workshop teken je zelf een volledig karakter met haar en ogen in chibi style.

Creatieve activiteit | Maak je eigen Japanse karper

wo, za, zo | 12.00 - 16.00 uur

In het Tropenmuseum vieren we de Japanse kinderdag. Overal ter wereld zijn er wel dagen waarbij het draait om vaders (Vaderdag), moeders (Moederdag), jongens (initiatie feest- Papoea-Nieuw-Guinea) of meisjes (Quinceañera - Latijns Amerika). De Japanse kinderdag op 5 mei (of ook wel Kodomo no Hi) is een dag speciaal voor kinderen. Tijdens deze dag worden straten versierd met Japanse karpers. Tijdens deze creatieve activiteit maak je zelf een karper en ontdek je waarom deze karpers zo bijzonder zijn.

Rondleiding | Cool Japan

7 jul, 4 aug, 1 sep | 14.00 - 15.00 uur | € 2 p.p. excl. museumentree | tickets voor rondleiding 

De tentoonstelling Cool Japan brengt alles bij elkaar: van de herkenbare Japanse horror tot 'cute fashion' uit de straten van Tokio. Tijdens de rondleiding kom je langs historische topstukken uit de wereldberoemde Japancollectie die laten zien dat de iconen van nu in een lange traditie staan.

Noot voor redactie

Voor meer informatie en aanvullend beeldmateriaal kunt u contact opnemen met persvoorlichter Justin Hahury: T. 088 0042 979 E. pers@tropenmuseum.nl