Wereldmuseum Amsterdam Cool Japan

Marketingpartners

Dankzij de onderstaande partners kunnen wij onze doelen realiseren.

VriendenLoterij

De VriendenLoterij keert jaarlijks dankzij haar deelnemers vele tientallen miljoenen uit aan meer dan vijftig musea waaronder Wereldmuseum Amsterdam. Hiermee kan Wereldmuseum Amsterdam bijvoorbeeld belangrijke kunstwerken aankopen, die een bijzondere aanvulling zijn op onze collectie.

Lees meer over de VriendenLoterij

Wikimedia Commons

Wikimedia Commons, de beeldbank van de online encyclopedie Wikipedia, bevat 45.000 afbeeldingen van Wereldmuseum Amsterdam. In Wikimedia Commons is het toegestaan om bestanden vrij te kopiëren, gebruiken en te wijzigen. Voorwaarden zijn wel dat de bron en de auteur worden vermeld en het bestand onder dezelfde voorwaarden verder wordt verspreid.

Geheugen van Nederland

Het Geheugen van Nederland toont drie deelcollecties van het Wereldmuseum Amsterdam: Koloniale Wereldtentoonstellingen, Het Nederlands Caribisch gebied in beeld en Nederlandse slavernijverleden en de erfenis daarvan.

Virtual Collection of Masterpieces

Voor de Virtual Collection of Masterpieces hebben meer dan tachtig musea wereldwijd een selectie gemaakt van vijfentwintig meesterwerken uit hun eigen collectie. Op de VCM-website vindt u ook een overzicht van meesterwerken uit Wereldmuseum Amsterdam.

Getaway Travel