Verhalenreis
Persbericht:

Vakantieactiviteiten in het Tropenmuseum

Kom vloggen en zingen in het Tropenmuseum tijdens de voorjaarsvakantie (17 februari t/m 4 maart). Vertel jouw verhaal met muziek tijdens de singer-song workshop, bewonder de Bisjpalen die live worden gerestaureerd en leer vloggen als een echte you-tuber tijdens de vlogfeest workshops.

Kom vloggen en zingen in het Tropenmuseum tijdens de voorjaarsvakantie (17 februari t/m 4 maart). Vertel jouw verhaal met muziek tijdens de singer-song workshop, bewonder de Bisjpalen die live worden gerestaureerd en leer vloggen als een echte you-tuber tijdens de vlogfeest workshops. In Tropenmuseum Junior kun je in de voorjaarsvakantie elke dag de tentoonstelling ZieZo Marokko bezoeken. Voor volwassenen is er op donderdag 22 februari een concert van zangeres Juliana Martina. Zij vertelt de verhalen van reizigers uit Latijns-Amerika en het Caribisch gebied.


Vloggen en zingen
Verhalen vertellen is een kunst op zich en om dit te leren kan je tijdens de voorjaarsvakantie meedoen aan verschillende workshops en rondleidingen. Zo kun je met muziek prachtige verhalen vertellen. Onder leiding van Ayaovi Kokousse (oprichter van Forêt Sacrée Obouibé) maak je tijdens de singer-songwriter workshop samen een lied. Luister je liever naar een prachtig verhaal? Ga dan mee op 'Verhalenreis' en luister naar verhalen over de olifantengod Ganesha en het dwerghertje Kantjil. Hou je meer van knutselen dan kan je dagelijk je eigen wajang schaduwpop maken. De wajangpoppen worden in Indonesië gebruikt om prachtige verhalen te vertellen. 

Natuurlijk staat er ook weer een vliegtuig klaar om iedereen vanaf 6 jaar mee te nemen naar ZieZo Marokko. Deze doe-tentoonstelling is in de voorjaarsvakantie elke dag geopend. Vergeet niet te reserveren want voor sommige activietiten is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Bekijk het hele programma en de exacte data van de verschillende activiteiten: https://tropenmuseum.nl/nl/zien-en-doen/activiteiten/voorjaarsvakantie-vertelkunst