Swap it! Nairobi
Persbericht:

Swap it! Nairobi

Op zondag 15 april organiseert het Tropenmuseum samen met Kameleon Concepts een thrift social, oftewel een koop en upcycle event. 

Op zondag 15 april organiseert het Tropenmuseum samen met Kameleon Concepts een thrift social, oftewel een koop en upcycle event. Het Keniaanse stylingduo 2ManySiblings brengen deze razend populaire koop en upcycle markt vanuit Nairobi naar Nederland. Bezoek tijdens dit event de markt, krijg styling tips, laat je fotograferen, luister muziek en maak zelf samosa’s met Mama Kenia. Hoe haal jij meer uit je eigen kledingkast? Minder kopen en toch creatiever? Ga de challenge aan met het Amsterdam Fashion college onder leiding van Fatima Essasah, Roosmarie Ruigrok (Fashion Revolution NL & founder Clean&Unique) en blogger Lisa Whittle.

2ManySiblings
Velma Rossa en Papa Petit zijn al van jongs af aan op zoek naar tweedehands kleding. Samen richtten ze de Tumblr 2ManySiblings op, een
creatieve plek voor kunst en fotografie. Met kleding uit de mitumba (tweedehands westerse kleding) en in samenwerking met getalenteerde modefotografen hebben ze een unieke, eigen stijl gecreëerd - met een wereldwijde social following als resultaat. Waarom slaat de markt zo aan? En is er ook sprake van mixed feelings of een ‘colonial fashion hangover’?

De Afrikaanse Droom
Wie aan Afrika denkt, denkt aan mogelijkheden en vernieuwing. In metropolen als Nairobi is een groeiende groep stedelingen zichtbaar die nieuwe levensstijlen omarmen en die worden gezien als de aanjagers van economische vooruitgang. Ama van Dantzig gaat op 15 april in gesprek met Carien Westerveld die recent het boek ‘De Afrikaanse Droom’ schreef (genomineerd voor de Brusseprijs, de jaarlijkse prijs voor het beste Nederlandstalige journalistieke boek) en jarenlang in Nairobi woonde. Hoe belangrijk is creativiteit voor de jonge Keniaanse middenklasse? Welke plek nemen kledingmarkten in en hoe verhouden kledingstijlen zich tot de zoektocht naar identiteit?

Masterclass sustainable challenge
Minder kopen en creatiever met kleding omgaan? Waarom is lenen en ruilen zoʼn goed idee? En wat zegt het cultureel erfgoed ons over duurzaamheid? Ga de Sustainable Challenge aan met het Amsterdam Fashion college onder leiding van Fatima Essasah, Roosmarie Ruigrok (Fashion Revolution NL & founder Clean&Unique), Mila Ernst & blogger Lisa Whittle (Modemuze). De Masterclass Sustainable Challenge trapt af in het Tropenmuseum en gaat daarna in mei door in de OBA en zondag 24 juni in VondelCS. 

Over het Tropenmuseum
Het Tropenmuseum is een museum over mensen, gevestigd in een van de mooiste museumgebouwen van Nederland. Het indrukwekkende rijksmonument gelegen aan het Oosterpark, in het hart van Amsterdam Oost, dateert uit 1926. De imposante centrale Lichthal biedt een weids uitzicht op wat het museum te bieden heeft: een omvangrijke vaste tentoonstelling en regelmatig wisselende exposities waarbij de objecten stuk voor stuk een menselijk verhaal vertellen. Verhalen over universele menselijke thema’s zoals rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten. Ze maken nieuwsgierig naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is. In het Tropenmuseum ontdek je dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn: mens.

Noot voor redactie
Neem voor meer informatie contact op met Amber van Schagen, PR & Brand Manager | T. 088 0042 931 E. pers@tropenmuseum.nl
Bijgesloten beeldmateriaal is rechtenvrij te gebruiken in relatie tot dit persbericht, met vermelding van credits.