Tropenmuseum Junior, ZieZo Marokko
1 maart 2019

ZieZo Marokko

Tropen Junior

Stap in, riemen vast en op naar… Marokko!

Theatraal activiteitenprogramma in een zintuiglijke tentoonstelling.

Onder begeleiding van Marokkaanse Nederlanders ervaar je de rijkdom van de Marokkaanse cultuur en ontdek je hoe Nederland en Marokko met elkaar verbonden zijn. Reis mee en laat je verrassen!

Wat kun je verwachten?

In Tropenmuseum Junior staat een vliegtuig voor je klaar. Stap in, riemen vast, op naar Marokko! Onderweg maak je kennis met Esmaa, Fatima, Nasrdin en Yousef. Zij laten je meemaken wat ze zelf ontdekt hebben in Marokko, het land van hun ouders. Volg hun spoor door de medina - een doolhof van straatjes - en maak een busreis dwars door Marokko. Ga in groepjes aan de slag met mozaïek, kalligrafie, mode of keukengeheimen. Aan het einde maken we samen een filmpje om aan iedereen door te sturen. Elk kind krijgt voorafgaand ter voorbereiding een eigen foto- en verhalenboek Mijn opa de trekvogel.

“ZieZo Marokko is een fantastische combinatie van leren, samen lol hebben, verhalen vertellen en activiteiten doen!”

Praktische informatie

  • Voor wie: Voor wie: 4 tot 6 jaar (max.10 kinderen) 6 tot 13 jaar (max.15 kinderen)
                   
  • Tijden (alleen tijdens schoolvakanties) : aanvang vliegreis 12.00 uur of 13.00 uur. Wees op tijd!
  • Tijdsduur: naar wens, ca. 60 minuten
  • Voorbereiding: In de museumwinkel is het voorleesboek ‘Mijn opa de trekvogel’ te koop, leuk om voorafgaand aan het bezoek voor te lezen.
  • Prijs: max. 10 kinderen € 45,- en max. 15 kinderen € 75,-incl. entree Tropenmuseum, begeleiders gratis entree
  • Reserveren: Reserveren voor een BSO is verplicht, lees voor meer informatie of neem contact op (reserveren@tropenmuseum.nl of 088 00 42 840) (ma t/m vrij 10.00-17.00 uur)