Floortje Dessing in het depot van Tropenmuseum
Persbericht:

Museumcollectie op perrons

'Bijzondere museumcollectie tentoongesteld op perrons door het land'

Onder andere Floortje Dessing ging in het enorme depot van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde op zoek naar haar favoriete objecten om haar eigen mini museum mee samen te stellen. 

Vanaf woensdag 21 juni om 19:30 is het Museum van Floortje te bezoeken op perron 8/9b van station Leiden. Na Floortje is het de beurt aan Kenny B, Soufiane Touzani, Filemon Wesselink en Yvette van Boven om hun eigen museum te openen.

Museum Van

Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde (samen Nationaal Museum van Wereldculturen) beheren maar liefst 375.000 objecten met grote zorgvuldigheid. Om meer van deze verborgen schatten te kunnen tonen worden er tussen juni en oktober op 4 stations door het land wachtuimtes omgebouwd tot mini museum.

Voor de musea was het een enorme uitdaging om de collectie op deze bijzondere manier in de publieke ruimte te kunnen laten zien. In samenwerking met de BankGiro Loterij en dankzij haar deelnemers, ProRail en NS is het mogelijk om een gedeelte van de collectie op deze unieke wijze niet alleen openbaar te maken maar zelfs naar het publiek toe te brengen.

Museum van Floortje

Tot en met 23 juli is het Museum van Floortje geopend op perron 8/9b van station Leiden. Tijdens al haar reizen maakte Oceanië en het eilandleven in de Stille Zuidzee de meeste indruk op Floortje. In het depot zocht Floortje dan ook naar objecten uit dit deel van de wereld. 

De zee speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven in die regio, en in het Museum van Floortje zijn dan ook diverse objecten te vinden die daar een verbinding mee hebben. Van praktisch vis- en kookgerei tot de prachtigste sieraden. 

Meer mini museum

Na het Museum van Floortje reist dit project verder met het Museum van Kenny B (27 juli tm 20 augustus in Arnhem), Soufiane Touzani (24 augustus tm 24 september in Utrecht) en Filemon Wesselink (28 september tm 22 oktober in Zwolle). De reis eindigt op 25 oktober in Amsterdam in het Tropenmuseum met het Museum van Yvette van Boven. Bekijk hier de trailer van het project.

Noot voor de redactie

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Karin Flierman of Karin van den Wijngaard. PR Nationaal Museum van Wereldculturen.
Karin Flierman: karin.flierman@wereldculturen.nl - tel: 088 - 0042 815
Karin van den Wijngaard: karin.vandenwijngaard@wereldculturen.nl - tel: 088 - 0042838