Museumambassadeur, Tropenmuseum, Meester Bart
Persbericht:

Museumambassadeur

'Meester Bart wordt museumambassadeur'

Bart Ongering, beter bekend als Meester Bart, sluit zich als ambassadeur aan bij het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde. 

De onderwerpen die in de drie musea aan bod komen, overlappen met de thema’s die Meester Bart in zijn klas en in de media bespreekbaar maakt. Zowel de leerkracht als de musea willen kinderen een open blik op de wereld geven en een bijdrage leveren aan de ontwikkeling tot nieuwsgierige en tolerante wereldburgers.

Als leerkracht van een multiculturele klas in Amsterdam Zuidoost heeft Meester Bart dagelijks te maken met vragen over cultuur, religie en allerlei zaken waar tieners zich mee bezighouden. In gesprekken met zijn leerlingen stuurt hij aan op een open blik op de wereld. Dit zorgt voor optimistische, energieke en soms felle anekdotes die hij deelt op social media, in zijn columns en zijn boek ‘Meester Bart op zijn best’, dat vanaf 4 november in de winkels ligt.

“Dat ik mij naast mens en meester ook ambassadeur van deze drie musea mag noemen, daar kan ik alleen maar heel blij mee zijn”, aldus Meester Bart. “Soms doet een activiteit buiten school zoveel meer dan ik in mijn eentje voor elkaar krijg. Bij het Tropenmuseum, het Afrika Museum en Museum Volkenkunde wordt er nagedacht over hoe mensen verschillen, maar vooral ook wat ons wereldwijd als mensen verbindt.”

Museum over mensen

Het Tropenmuseum in Amsterdam, het Afrika Museum in Berg en Dal en Museum Volkenkunde in Leiden zijn musea over mensen. Samen vormen zij de stichting Nationaal Museum van Wereldculturen. In de vaste tentoonstellingen en regelmatig wisselende exposities worden objecten getoond uit de hele wereld die stuk voor stuk een menselijk verhaal vertellen. Verhalen over universele thema’s zoals rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten. Ze laten zien dat we in deze wereld op de verschillen na hetzelfde zijn: mens.

Noot voor redactie

Neem voor meer informatie contact op met Mick Groeneveld, PR & Marketingspecialist bij het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde. pr@wereldculturen.nl / +31 (0)88 0042 828