Emilio Kertokarijo. Fotograaf: Michiel van Nieuwkerk

Mati Emilio

Emilio: “Prikkel je zintuigelijk leervermogen in Sabi Suriname. Je ziet, ruikt, voelt, hoort en proeft geschiedenis op één bijzondere plek die binnenkort verdwijnt.”

Tijdens de Sabi Suriname Familie- en Juniortour kun je terecht komen in een ‘proberi’ onder begeleiding van het Sabi Suriname mati (mattie) team. Maar wie zijn deze mati en wat maakt Sabi Suriname speciaal voor hen? Maak kennis met Emilio en zijn mooiste herinneringen. 

Emilio Kertokarijo. Fotograaf: Michiel van Nieuwkerk
Emilio Kertokarijo. Fotograaf: Michiel van Nieuwkerk

Wat betekent deze plek (op de foto) in de tentoonstelling voor jou?

“De trap staat voor mij symbool voor "the only way is up" en dat is de reden dat ik voor deze plek heb gekozen.”

Wat is je leukste herinnering aan Sabi Suriname?

“Tijdens een vrijwilligersklus herkend te worden door een van de bezoekende leerlingen. Met trots zei hij tegen een vriendinnetje: "Dat is mijn mati, hij woont in het depot!"”

Wat betekent Sabi Suriname voor jou persoonlijk?

"Mijn rol als tentoonstellingsmedewerker was voor mij eerder een missie dan een baan. Sabi Suriname heeft mij een platform gegeven om mijn Javaans Surinaamse diaspora op een interactieve en educatieve wijze meer zichtbaarheid te geven."

“Prikkel je zintuigelijk leervermogen in Sabi Suriname. Je ziet, ruikt, voelt, hoort en proeft geschiedenis op één bijzondere plek die binnenkort verdwijnt.”
Emilio Kertokarijo