Yamuna
Creëer samen met ontwerpers je eigen mondkapje

Masterclasses in de maak_plaats

Deze zomer verandert onze Lichthal in een maakplaats voor mondkapjes. Schuif dagelijks aan om er zelfstandig een te maken of volg een masterclass. Elke week neemt een (mode)ontwerper de maakplaats over en geeft op woensdag- en op zondagmiddag een masterclass. Van een masker met een dier erop tot een pride & protest mask, iedere ontwerper heeft een ander thema. Reserveer onder aan de pagina je tickets. 

Praktische informatie

  • Voor wie: Iedereen vanaf 7 jaar
  • Tijdsduur: 120 minuten
  • Tijdsblok: 14:00 - 15:30 iedere woensdag en zondag in de zomer 
  • Prijs: €2,50  (Prijs is exclusief museumentree. Als je een ticket reserveert op deze pagina heb je ook gelijk een toegangsbewijs voor het gehele Tropenmuseum)
  • Periode: Van 5 juli t/m 12 augustus

Elke dag in de zomerperiode kan je zelfstandig aanschuiven in de maak_plaats om een eigen mondkapje te maken. Let op: Op masterclass dagen is aanschuiven mogelijk tot 12.45 uur.

Let op: houd u er aub rekening mee dat u 30 minuten voor aanvang van uw tijdslot in het Tropenmuseum moet zijn. 

Welke (mode)ontwerpers nemen de maak_plaats over?

Samira Boon Dierbare mondgrapjes Masterclass op 5 & 8 juli
Yamuna Forzani Friendly rainbow masks Masterclass op 12 & 15 juli
Karim Adduchi Glitter your glam Masterclass op 19 & 22 juli
Bas Kosters Pride & protest Masterclass op 26 & 29 juli
Sophia Bentoh Pak je print Masterclass op 2 & 5 aug
Lisa Konno Oude sjaal, nieuw verhaal Masterclass op 9 & 12 aug

Samira Boon

Studio Samira Boon ontwierp in 2006 in Japan een serie maskers met dierenprints om mensen op te vrolijken. Deze mondkapjes werden razend populair. In 2020 is een nieuwe, duurzame collectie van de “Stay Cheerful Masks” gelanceerd, wasbaar en van 100% biologisch katoen. Zie ook: www.samiraboon.com

Samira Boon

Yamuna Forzani

Queer-kunstenaar Yamuna Forzani vindt dat we onszelf allemaal zouden moet vieren. Ze studeerde in 2016 af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in de richting Textiel & Mode en weet alles van het aankleden van grote sterren. Experimenteer met kleur, glitter en textiel. Zorg dat je nooit vergeet hoe geweldig je bent, precies zoals je bent!

Yamuna Forzani

Karim Adduchi

Ontwerper Karim Adduchi groeide op in Marokko. In zijn mode en tekeningen geeft hij vorm aan zijn eigen verhalen, maar ook die van de Imazighen uit Marokko en verhalen van vluchtelingen zoals uit Syrië. Daarbij werkt Karim vaak met Marokkaanse patronen en borduursels. Van iets 'eenvoudigs' maakt hij door toevoeging van bijzondere materialen, vormen en patronen zo iets bijzonder stijlvols. Inmiddels heeft Karim wereldwijd succes met zijn glamourous outfits vol verhalen en betekenis.   

Karim Adduchi

Bas Kosters

Voor ontwerper Bas Kosters is mode een manier om jezelf mee uit te drukken. Hij maakt liefdevolle, alarmerende, of inspirerende prints en roept hiermee op tot gelijkheid. Beelden en teksten spelen daarbij een zeer grote rol, ook op zijn mondkapjes. Tijdens zijn workshop kun je een mondkapje maken in de stijl van een protestbord, waar jij de drager wordt van je eigen boodschap. Laat zien wat je anderen wilt zeggen.  

Bas Kosters

Sophia Bentoh

Sophia Bentoh is geboren in Lomé (Togo) en opgegroeid in Nederland. Inmiddels is zij werkzaam als dessin ontwerper. Een paar jaar geleden presenteerde zij haar eigen modecollectie (Ibileye) tijdens Amsterdam Fashion Week. Een kleurrijke combinatie dessins die zij handmatig ontwikkelde met zeefdruk techniek. Sophia’s roots zijn een belangrijke inspiratiebron. In haar stoffen laat zij Afrikaans traditionele thema’s botsen met westerse Punk invloeden. Je herkent haar handschrift al snel: dynamische kleuren, gebruik van geometrische vormen en symboliek.   

Sophia Bentoh

Lisa Konno

Ontwerper Lisa Konno gebruikt mode om menselijke verhalen te vertellen. In 2015 begon ze collecties te maken van textiel afval. Sindsdien spreekt zij zich uit tegen de slechte gebruiken in de kledingindustrie. Ook maakte Lisa een collectie gebaseerd op de kledingkast van haar (Japanse) vader. Bij de verschillende wegen die zij bewandelt laat zij graag zien dat je kritisch uitdrukken samen kan gaan met optimisme, plezier en schoonheid in mode. 

Lisa Konno
:host { display: none; } :host { --enviso-primary-color: #ea4e55; --enviso-secondary-color: #ea4e55; font-family: 'Montserrat'; } .enviso-ticket-item-wrapper { height: 6em; } .enviso-offer-meta { display: none; } { display: none !important; }