thuis-tips
Leuk voor thuis

Lockdown en quarantaine tips

Wat te doen in quarantaine?

We've got your back! We hebben genoeg mooie en leuke activiteiten online te bieden. Voor ieder wat wils! Lekker lezen, koken of knutselen met deze tips van het Tropenmuseum, Afrika Museum, Wereldmuseum en Museum Volkenkunde. Genoeg om te doen vanuit huis. 

Knutselen met de kids

Ga lekker creatief aan de slag met de wereldactiviteiten voor thuis. Het aanbod is groot én wordt regelmatig aangevuld, dus je kunt er even mee vooruit.

knipkunst

Ontdek de Deshima Experience

Ken je de Deshima Experience al? Met deze web-based applicatie komt het unieke Japanse kamerscherm uit onze collectie tot leven. Ontdek de interessante verhalen in het scherm én zet het 3D neer in je eigen woonkamer!

deshima-experience

Digitale rondleiding Inspirerend Afrika

In deze digitale rondleiding neemt Zoë je mee langs objecten uit de expositie Inspirerend Afrika. Al deze objecten in het Afrika Museum hebben te maken met het slavernijverleden en met Keti Koti. Ze vertelt over de geschiedenis van de trans-Atlantische slavenhandel, ze laat je twee kunstwerken zien en ze vertelt over vrijheid en verzet. Bekijk het in de video hier

Inspirerend afrika

Online lezingenreeks AZTEKEN

Meer te weten komen over de Azteken? Bij de grote tentoonstelling in Museum Volkenkunde is een interessante lezingenreeks georganiseerd. Speciaal vanwege de eerdere lockdown zijn alle lezingen openbaar gemaakt en online te bekijken op deze pagina.

azteken-object-wierookbrander

Lekker koken met Foodstories

Hou je van koken? Bekijk dan onze Foodstories. Heerlijke recepten die koks Edwin en Fabian van het Wereldmuseum met jullie delen. Daarbij wordt altijd een bruggetje gemaakt naar de collectie. Koken met een snufje historische context; dat smaakt dubbel zo lekker!

pompoencurry

Lekker lezen

Pak er een heerlijk kopje thee bij en duik in onze collectie verhalen. Onze collectie telt meer dan 450.000 objecten, waar we voor zorgen, die we tentoonstellen en waar we onderzoek naar doen. Leer de collectie kennen via de wereldverhalen. Van de Surinaamse koto tot kleurrijke kralen uit Groenland. 

collectie-verhalen

Luister onze podcasts

Liever luisteren in plaats van lezen? Dan zijn onze podcasts wat voor jou! Het Tropenmuseum heeft de driedelige serie Maankracht uitgebracht bij de tentoonstelling HEALING POWER.

En ken je Studio Afrika al van het Afrika Museum? Een reeks waarbij we, samen met interviewster Ama van Dantzig, enthousiaste gasten uitnodigen voor een rondleiding met de conservator en een goed gesprek. Het thema wordt bepaald door de expertise van deze gasten.

maan-podcast

Of luister naar de Genderful World Podcast met onderzoeksjournalist en podcaster, Zoë Papaikonomou, met een co-host en wisselende gasten. In zes afleveringen bespreken zij wereldwijde gendervraagstukken rondom opvoeding, media, werk en seksualiteit.
 

Uit het archief: 
Mocht je door de podcasts heen zijn, dan hebben we nóg een interessante podcast uit het archief. Beluister de Helende Kracht podcast van Museum Volkenkunde. Deze tentoonstelling was eerst in Leiden te zien, nu in het Tropenmuseum.

Instagram interviews Talking Photography

Ben je geïnteresseerd in fotografie? Kijk onze Talking Photography interviewreeks terug! Onafhankelijke fotograaf en multimedia journalist Ilvy Njiokiktjien interviewde meerdere fotografen wiens werk te zien is in de World Press Photo: Door de lens van tentoonstelling. Destijds te zien in het Afrika Museum, nu staat deze tentoonstelling in het Tropenmuseum.

door-de-lens-van

Praat gender met

Voor de expo What A Genderful World spraken we met negen Rotterdammers. Wat betekent gender voor hun, hoe beïnvloeden gendernormen hun leven en waarom denken zij dat de tentoonstelling van belang is in huidige tijdsgeest? Bekijk alle afleveringen online.

gyor-moore-praat-gender

Online colleges terugkijken

Heb je de tijd en wil je er even lekker voor zitten? Kijk een van onze online colleges, gegeven door onze conservatoren, terug. 

online-college