Sherlien Sanches. Fotograaf: Michiel van Nieuwkerk

Mati Sherlien

Sherlien: "Kom en laat je inspireren door Surinaamse sferen."

Tijdens de Sabi Suriname Familie- en Juniortour kun je terecht komen in een ‘proberi’ onder begeleiding van het Sabi Suriname mati (mattie) team. Maar wie zijn deze mati en wat maakt Sabi Suriname speciaal voor hen? Maak kennis met Sherlien en haar mooiste herinneringen. 

Sherlien Sanches. Fotograaf: Michiel van Nieuwkerk
Sherlien Sanchez. Fotograaf: Michiel van Nieuwkerk

Wat betekent deze plek (op de foto) in de tentoonstelling voor jou?

"Deze kleurrijke plek gaat over de verschillende culturen die Suriname rijk is."

Wat is je leukste herinnering aan Sabi Suriname?

"Wanneer gasten vragen of we echt op verdieping -7 zitten. "Zijn we echt 7 verdiepingen onder de grond?!" En mijn leukste herinnering is als kinderen op straat jou herkennen en dan heel hard schreeuwen: "hey dat is een mati!!!"" 

Wat betekent Sabi Suriname voor jou persoonlijk?

"Sabi Suriname is mijn leukste werkplek ooit! De Surinaamse gezelligheid en plezier, het samen koken, samen muziek maken en dansen zal ik nooit meer ergens anders ervaren. Het was elke dag een plezier om trots te kunnen vertellen over mijn geboorteland Suriname. En natuurlijk over de oorspronkelijke bewoners."

"Dit is je laatste kans om Sabi Suriname te beleven. Kom en laat je inspireren door Surinaamse sferen. “Op verdieping min -7, begint een ander leven, een verscholen wereld die niet vrij is gegeven. Wat tot nu toe is verzwegen daar wil je meer van weten." Reserveer je tijdslot en ik zie je snel!"
Sherlien Sanches