Precious Dalloesingh. Fotograaf: Michiel van Nieuwkerk

Mati Precious

Precious: “Je wil dit niet missen (en de maizenakoekjes)!”

Tijdens de Sabi Suriname Familie- en Juniortour kun je terecht komen in een ‘proberi’ onder begeleiding van het Sabi Suriname mati (mattie) team. Maar wie zijn deze mati en wat maakt Sabi Suriname speciaal voor hen? Maak kennis met Precious en haar mooiste herinneringen.

Precious Dalloesingh. Fotograaf: Michiel van Nieuwkerk
Precious Dalloesingh. Fotograaf: Michiel van Nieuwkerk

Wat betekent deze plek (op de foto) in de tentoonstelling voor jou?

“Ik heb deze plek gekozen omdat je vanaf hier heel goed alle mensen in Sabi Suriname kan zien. Alle gasten die binnen komen en plezier hebben, dat vind ik heel mooi om te zien. De kinderen die door Sabi rennen, de verschillende generaties op bezoek. Maar ook het prachtige uitzicht van het erf.”

Wat is je leukste herinnering aan Sabi Suriname?

“Vooral de momenten met de collega’s. Wij hebben zo een warm team en het voelt net als een familie. De gezelligheid, spontane dansjes, gelach samen en vooral de gekkigheid hecht ik veel waarde aan. Er zijn zo veel momenten geweest dat werken bij Sabi niet als werken voelde, en dat is echt een privilege.”

Wat betekent Sabi Suriname voor jou persoonlijk?

“Sabi Suriname is meer dan een tentoonstelling. Sabi Suriname is een plek waar verhalen worden verteld en mensen bij elkaar worden gebracht. Een plek waar iedereen kan leren zowel kinderen als volwassenen.  Zelf heb ik hier ook heel veel mogen leren over mijzelf, mijn achtergrond.”

“Bezoek het leukste kindermuseum met de leukste mati’s voordat het te laat is! Je wil dit niet missen (en de maizenakoekjes)!”
Precious Dalloesingh