Patricia Winklaar. Fotograaf: Michiel van Winklaar

Mati Patricia

Patricia: “Je kind en je innerlijke kind zullen je dankbaar zijn.”

Tijdens de Sabi Suriname Familie- en Juniortour kun je terecht komen in een ‘proberi’ onder begeleiding van het Sabi Suriname mati (mattie) team. Maar wie zijn deze mati en wat maakt Sabi Suriname speciaal voor hen? Maak kennis met Patricia en haar mooiste herinneringen. 

Patricia Winklaar. Fotograaf: Michiel van Nieuwkerken
Patricia Winklaar. Fotograaf: Michiel van Nieuwkerk

Wat betekent deze plek (op de foto) in de tentoonstelling voor jou?

“Deze plek in de Korjaal staat voor mij als een metafoor voor het reizen. In Sabi nam ik mensen met de expositie mee op reis van het Surinaams verleden naar het heden. Voor mij was het ook een persoonlijke reis met nieuwe kennis en inzichten over mezelf met mijn Surinaamse roots (Inheems, Afrikaans en Chinees), maar dan een reis naar binnen.”

Wat is je leukste herinnering aan Sabi Suriname?

“Mijn leukste herinnering aan Sabi Suriname was ons teamuitje naar het strand en met name de busreis terug. Zo gezellig gelachen, uit volle borst gezongen en gedanst op Surinaamse klassiekers. De dubbelzinnige betekenis van sommige nummers van vroeger zijn echt te grappig. Dankbaar om zo samen te hebben mogen genieten van onze Surinaamse muziek en humor. Mijn mooiste herinneringen op de werkvloer zijn de trotse gezichten en opmerkingen van jong en oud met Surinaamse Roots. Ze deelde met trots hun herkenning, mooie persoonlijke verhalen met foto's en soms zelfs aanvullende kennis over Suriname.”

Wat betekent Sabi Suriname voor jou persoonlijk?

“Sabi Suriname is voor mij een bijzonder expositie waar we de door middel van poetry, koken, rap, muziek, dans, kunst en onze persoonlijke verhalen, de bezoekers een bijzondere Surinaamse ervaring laten beleven. Een ervaring die verder gaat dan een geschiedenisles over Suriname, die helaas nog niet op alle scholen aanwezig is. Dankbaar dat ik met trots en plezier stukken geschiedenis van mijn Surinaamse Roots (Inheems, Afrikaans en Chinees) heb mogen delen tijdens deze expositie.”

“Kom en (her) beleef in Sabi interactief de rijke Surinaamse cultuur. Kom zien, luisteren, proeven en boven alles ervaren hoe bijzonder Suriname en de Surinaamse cultuur is. Je kind en je innerlijke kind zal je dankbaar zijn.”
Patricia Winklaar