amuletten-eindresultaat

Maak je eigen amulet

Kan jij ook wat kracht gebruiken? Maak dan een amulet, met het stappenplan en de how-to video. Daarmee heb je zo je eigen bescherm amulet gemaakt. 

Over de activiteit

Duur van de activiteit: 10 minuten

Moeilijkheidsgraad: ⭐⭐⭐

Amuletten ter bescherming

In verschillende culturen gebruiken mensen amuletten ter bescherming tegen ziekte of psychische problemen. Sommige mensen geloven dat iedereen met elkaar verbonden is en met de natuur. Dat er meer is op de wereld dan je direct kan zien. Dat mensen, dieren of voorwerpen (on)zichtbare krachten hebben die kunnen helpen en je beter kunnen maken. Mensen die kunnen helpen en helen noem je ritueel specialisten. Ze maken bijvoorbeeld amuletten of ze laten cliënten zelf amuletten maken als onderdeel van hun behandeling. Jij kan ook zelf een amulet maken dat je bescherming kan geven.

Zelf aan de slag

Download het stappenplan hieronder en maak in twaalf stappen je eigen amulet. Bekijk ook de how-to video!

Amuletten in onze collectie

Amuletten zijn in er allerlei vormen en maten. Ze worden gemaakt van bijzondere stenen, hout, metaal of soms zelfs van stukjes dieren. Iedere amulet heeft weer zijn eigen bijzondere werking. Vaak zijn de amuletten wat kleiner zodat je het de hele dag bij je kan dragen. Maar wat dacht je van dit amulet? Het is gemaakt van schelpen, kralen en stof. Het is een mobiel dat boven een baby bedje wordt gehangen. Deze mobiel zorgt voor bescherming voor de pasgeboren baby. Bekijk het hier van dichtbij op de collectie website.

amulet-collectie
Kralen amulet met schelpen voor boven een wieg - TM-5446-29

Bezoek Healing Power

In de tentoonstelling Healing Power in het Tropenmuseum kom je nog meer te weten over onder andere amuletten.