WMJ

Wereldmuseum Junior - Sabi Suriname

Wereldmuseum Junior

Ontdek de Wereld achter de Dingen

Er is een bijzondere ontdekking gedaan onder het Wereldmuseum Amsterdam. Op verdieping min 7 in het Surinamedepot is een tot nu toe onbekende wereld ontdekt: de Wereld achter de Dingen. Een wereld vol pratende voorwerpen en activiteiten.

Bijzondere ontdekking

Overal is van alles te doen en kom je veel te weten over Suriname, de band met Nederland en hoe Suriname met de wereld is verbonden. Vaar op een boot door Busi Kondre en speel het Wat is waar?-spel over wat je onderweg tegenkomt. Ontdek de Surinaamse keuken en doe in de toko boodschappen voor een heerlijk Surinaams recept. Vier Surinamers die een belangrijke rol spelen in Suriname vertellen hun verhaal in Tori Oso en jij mag hun vragen beantwoorden. Laat Surinaamse muziek klinken in de dans- en muziekstudio. En in de feeststraat is het altijd feest en dat vier jij natuurlijk gezellig mee! Ga je mee naar Sabi Suriname?

Reserveer hier een tijdslot voor een tour.

Sabi Suriname

Eerste kindermuseum van Nederland

Wereldmuseum Junior is in 1975 opgericht. Het is het eerste kindermuseum van Nederland en één van de eerste van Europa. Wereldmuseum Junior staat bekend om het aansprekende museumconcept (zien, aanraken, beleven en meedoen) en heeft als algemene doelstelling het stimuleren van een open blik op de wereld. Door het museumbezoek ervaren kinderen dat het inspirerend en verrijkend is om je open te stellen voor een ander. In het Wereldmuseum Junior stap je in een andere wereld. De onderwerpen komen tot leven en kinderen nemen actief deel aan de tentoonstelling. Ieders nieuwsgierigheid wordt geprikkeld. Je leert door te doen.

“Wereldmuseum Junior is een ware beleving! Alle zintuigen worden geprikkeld!”

Bijzondere leermethode Wereldmuseum Junior

Wereldmuseum Junior heeft door de jaren heen een eigen leermethode ontwikkeld voor interactieve juniortentoonstellingen. Vanuit persoonlijke, authentieke verhalen, eigentijdse hands-on collectie en multidisciplinaire activiteiten maken kinderen een ontdekkingstocht door hedendaagse culturen.

Lees meer over deze bijzondere methode.

"Persoonlijke, authentieke verhalen en eigentijdse hands-on collectie"