Familietour Sabi Suriname
Vanaf 6 jaar

Familietour

Het maken van een reservering is verplicht (ook met museumkaart)

In de Familietour (vanaf 6 jaar) ga je samen met je eigen familie / groepje zelfstandig op pad in Sabi Suriname - Er gaat een wereld voor je open.

Wat is er te doen?

‘Wan no sabi kan tron wan sabi’ is een Surinaams gezegde en betekent: ‘Een niet weetje wordt een wel weetje’. En dat is precies wat er in Sabi Suriname gebeurt. Je stapt in een andere wereld en komt meer te weten over Suriname, de band met Nederland, onze gedeelde koloniale geschiedenis en hoe Suriname met de wereld is verbonden.

Je volgt een van de 4 routes en gaat op pad met een stokje dat de voorwerpen die je onderweg tegenkomt laat praten. Je komt in de toko en doet boodschappen voor een heerlijk Surinaams gerecht, vaart met een boot door het binnenland, hoort bijzondere verhalen in Tori Oso, viert feest in de feeststraat Fesa Strati en bezoekt de dans- en muziekstudio. Overal zijn voorwerpen die je een verhaal vertellen en je een opdracht geven.

Praktische informatie

De Familietour (vanaf 6 jaar) duurt gemiddeld 60 minuten en start op vaste tijden.
Elke zaterdag en zondag en elke dag tijdens de schoolvakanties start de Familietour om:

  • 10.30, 10.45, 11.00, 11.15, 11.30, 11.45, 12.00, 15.15, 15.30 en 15.45

Per tijdslot is er ruimte voor maximaal 15 personen.

Reserveer een tijdslot

  • Het is aan te raden om tijdig online een plek te reserveren, aangezien er voor elke tour een beperkt aantal plekken beschikbaar zijn.
  • Voor alle tours van Sabi Suriname dien je 30 minuten van te voren aanwezig te zijn.
  • LET OP! In de vakantie is het extra druk en zitten programma’s vaak vol. Reserveer dus vooral je tickets, zodat je zeker bent van een plek. 
  • Sabi Suriname kan niet bezocht worden met een regulier museum entree ticket. Het is noodzakelijk om voor een tour te reserveren. 
  • De tickets voor Sabi Suriname zijn inclusief museum entree. Deelnemers aan de tours hoeven dus geen aparte entree tickets aan te schaffen. 
  • De Familietour is toegankelijk voor kinderen vanaf 6 jaar.

Word zelf een Sabi Suriname mati

Als je Sabi Suriname voor de eerste keer bezoekt ontvang je een Sabi Suriname pas. Hierop wordt de route afgestempeld die je doet. Kinderen die 4 keer komen en alle 4 de routes hebben gedaan, worden een ‘Sabi Suriname mati’.

J
e krijgt dan een uitnodiging om mee te doen met het Sabi Suriname team in de Wereld achter de Dingen. Ook word je uitgenodigd voor een ‘krutu’ (vergadering) waarin we plannen maken om meer kennis over Suriname te verspreiden en verhalen door te vertellen. Als iedereen het plan goed vindt gaan we het samen uitwerken en uitvoeren.