Sabi Suriname
Vaste activiteit

Sabi Suriname | online lesmateriaal

Wereldmuseum Junior

Er gaat een wereld voor je open! 

Interactief kindermuseum, ervarend en onderzoekend leren.

Lesmateriaal

Om je bezoek aan Sabi Suriname voor te bereiden, is online lesmateriaal ontwikkeld. De lessen kun je ook los van een bezoek gebruiken. Al denken (en hopen) wij dat je leerlingen dan ook graag de Wereld achter de Dingen van Suriname willen ontdekken.

Sabi Suriname

Lesmateriaal voor het basisonderwijs, groep 3 t/m 8

Met deze les leren leerlingen dat Surinamers voorouders in verschillende werelddelen hebben. Ze leren hoe dat zo gekomen is en wat Nederland daar voor rol in speelde. Hiermee leren zij ook dat als mensen zich verplaatsen er dingen zijn die meekomen, dingen die je loslaat en dingen die je kwijtraakt. Leerlingen ervaren dat voorwerpen uit hun eigen familie een verhaal hebben dat het voorwerp betekenis geeft. Voorwerpen kunnen iets vertellen over je eigen familiegeschiedenis.

De les voor het basisonderwijs bestaat uit vijf onderdelen. Is jouw school in het bezit van ipads/chromebooks e.d., maak hier dan gebruik van. De leerlingen openen in Google Chrome: lessonup.app. Alle lesopdrachten zijn echter ook zonder device uitvoerbaar. Behandel de opdrachten dan klassikaal.

De lessen vind je hieronder en op LessonUp. Neem van te voren het lesplan door en print de pdf’s van het familieweb en familieding.

Les 1: Dit weet ik

Wat weet ik? Een opdracht en een quiz om de voorkennis te testen.

Les 2: Wie zijn wij?

Wie zijn we? Het Sabi Suriname team stelt zich voor met hun familieweb. Leerlingen krijgen de opdracht hun familieweb te maken.

Les 3: Getekende geschiedenis

Getekende Geschiedenis. Na het zien van deze zandanimatie begrijp je de diversiteit van Surinamers met voorouders in verschillende werelddelen. Voor de ontdekkingen in de Wereld achter de Dingen moet dit filmpje bekeken zijn!

Les 4: Wat kwam mee?

Wat kwam mee? Wat kwam mee uit Afrika naar Suriname? Klassikale online opdracht.

Les 5: Dierbare dingen

Dierbaar familieding. De dierbare dingen van het Sabi Suriname team vertellen hun verhaal. Leerlingen krijgen de opdracht het verhaal van een voorwerp uit hun familie op te schrijven en te tekenen.

Programma op maat?

Heb je een groep die speciale aandacht nodig heeft? Bel voor een goede afstemming: 088 - 0042 840.

Over Wereldmuseum Junior

Wereldmuseum Junior is het kindermuseum van Wereldmuseum Amsterdam, speciaal voor kinderen van 6 t/m 13 jaar. Wereldmuseum Junior werd in 1975 opgericht en staat internationaal bekend om het aansprekende concept: zien, aanraken, beleven en doen. Als je binnenkomt, stap je in een andere wereld: een beleving waarbij alle zintuigen worden geprikkeld. Kom en ervaar het zelf!

Reserveren? Kies dan uit de volgende programma's:
Tot en met 1 juli 2024
Vanaf 1 oktober 2024
Tot en met 31 december 2024
Vanaf 1 januari 2025
Vanaf 1 september 2024
Tot en met 31 juli 2024
Vanaf 1 september 2024
U heeft gekozen voor het programma Feest! Wereldwijd voor groep 3 t/m 8. Wilt u aansluitend ook de dansworkshop Frevo boeken?
U heeft gekozen voor het programma Martial Arts. Maak een keuze tussen de 2 workshops.
Ten minste 1 begeleider op 15 leerlingen. Kleutergroepen ten minste 1 begeleider op 5 leerlingen. Speciaal onderwijs ten minste 1 begeleider op 10 leerlingen
Aan de hand van de gewenste aanvangstijd kijken we wat mogelijk is.
Adres school
Naam contactpersoon
De lesmethode die onze school gebruikt is:
Betaalwijze
Heb je nog vragen of opmerkingen voor ons? We horen het graag!
Hoe bent u bij ons terecht gekomen?
Blijf op de hoogte
CAPTCHA
8 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.