Zijn eerste fluit kreeg hij op zes jarige leeftijd omdat hij last had van bronchitis. “Mijn opa gaf me een fluit om te bespelen zodat ik mijn longen kon trainen. Sindsdien heb ik altijd fluit gespeeld.” De belangrijkste drijfveer van meneer Visser om fluiten te verzamelen is heel simpel. Hij vindt het leuk.
Afgelopen april introduceerden we de hashtag #mijnmuseum. We vroegen je om jouw verzameling te delen. Waarom verzamel je specifiek deze objecten en welke verhalen horen erbij? Er kwamen tientallen verzamelingen voorbij: van hoeden tot handwerknisjes. Meneer Visser gebruikte de hashtag om zijn verzameling fluiten te delen, en is in het museum langs geweest om onze collectie fluiten te bekijken en verhalen uit te wisselen.
Een liefde voor fluiten
In tegenstelling tot veel andere verzamelingen die we voorbij zagen komen via de hashtag is de collectie van meneer Visser niet alleen om naar te kijken. Hij bespeelt de fluiten ook en kan zijn gevoel erin kwijt. Met een verzameling van meer dan tweeduizend fluiten heeft hij enorm veel kennis opgebouwd. Van die kennis maken wij graag gebruik.
Aanvullen van de database
Samen met een collectiebeheerder en registrator zijn verschillende fluiten bekeken, afkomstig van verschillende landen en continenten. In de online collectie database had meneer Visser al wat fluiten gezien, sommigen met relatief weinig informatie. Met zijn kennis gaan we de database aanvullen.
Welke fluit meneer Visser het mooiste vond? “Dat kan ik natuurlijk niet zeggen, ik vind ze allemaal prachtig.” Wil jij ook de fluiten uit onze collectie bekijken? Neem dan een kijkje op onze collectiesite.
Bekijk de video om het bezoek van meneer Visser te zien en van zijn verhalen te horen.