praktische informatie
Vaste activiteit

Praktische informatie

Bekijk hier de praktische informatie voor schoolbezoeken

Voordelig vervoer

Hellingman & Zn. biedt scholen in de regio van Amsterdam korting aan op het busvervoer naar Wereldmuseum Amsterdam. Neem voor meer informatie, prijzen en boekingen contact op met Hellingman & Zn.

Onderwijsnieuwsbrief

Blijf op de hoogte met de onderwijsnieuwsbrief. Schrijf je in!

Voorbereiding

Gratis bezoek leerkrachten Leerkrachten kunnen gratis het museum bezoeken om zich voor te bereiden, mits voorafgaand aangemeld bij het museum.

Lesmateriaal  Op onze website is divers lesmateriaal te vinden ter voorbereiding of verwerking van de onderwijsprogramma’s.

Speciaal onderwijs

Wij ontvangen regelmatig leerlingen uit het speciaal onderwijs. Voor optimale begeleiding kiezen we dan voor max. 10 leerlingen per museumdocent, de prijs per programma kan iets hoger komen te liggen. Neem contact op met het museum om de mogelijkheden te bespreken.

Reserveren

educatie-amsterdam@wereldmuseum.nl  088-0042 840 (ma t/m vrij: 10.00 - 17.00 uur)

Online reservering is mogelijk op onze website! Onder de programma's staan reserveringsformulieren.

Annuleringsvoorwaarden

U kunt schriftelijk tot twee weken voor de bezoekdatum kosteloos wijzigingen doorgeven (indien nog mogelijk) of annuleren via educatie-amsterdam@wereldmuseum.nl. Daarna worden de volledige programmakosten in rekening gebracht. Is er sprake van overmacht? Neem dan persoonlijk contact met ons op.

Begeleiding

Boekt u een groepsbezoek dat u zelf gaat begeleiden? Zorg dan voor ten minste één begeleider per tien leerlingen, kleutergroepen één begeleider per vijf leerlingen. Zie voorts de informatie over een zelfstandig groepsbezoek voor voortgezet onderwijs en mbo

Boekt u een van onze begeleide programma’s? Zorg dan voor:

  • ten minste één begeleider per vijftien leerlingen (vo en mbo);
  • ten minste één begeleider per tien leerlingen (speciaal onderwijs).

De prijzen die we noemen bij elk programma zijn inclusief de entrees van leerlingen én begeleiders.