Speciale hapjes voor Chinese feestdagen

Speciale hapjes voor Chinese feestdagen

Tijdens feestdagen speelt lekker eten altijd een belangrijke rol, zeker ook in China. Er worden speciale gerechten klaar gemaakt die horen bij een bepaalde feestdag omdat ze een symbolische betekenis hebben.

Chinese feestdagen worden geteld volgens de Chinese maankalender. Het nieuwe jaar begin daarom ieder jaar op een andere datum in januari of februari.
Chinees nieuwjaar
Veel mensen reizen naar familie en de plaats waar ze vandaan komen. 
Een grote familiemaaltijd is één van de belangrijkste onderdelen van de feestelijkheden.
Dinner
Ingrediënten en gerechten hebben vaak een symbolische betekenis en zijn verankerd in de Chinese cultuur. Elk gerecht representeert een bepaalde wens of hoop voor het komende jaar. 
Tijdens Chinees Nieuwjaar speelt vis een belangrijke rol op de eettafel.
VisRituele papieren objecten werden aan voorouders en goden geofferd door ze te verbranden. Deze vissen zijn door Chen Quan ji gemaakt, in Chaozhou (een stad in de zuidelijke provincie Guangdong), 1930-1940. Ze zijn uit papier gesneden en met de hand geschilderd.  7160-75/77b/101/90 /92
Het Chinese woord voor vis is yu 鱼 en wordt op dezelfde manier uitgesproken als het woord voor overvloed, yu 余.